Post Axaf5ellsOGgGG0haS by gemelen@mammut.moe
 (DIR) More posts by gemelen@mammut.moe
 (DIR) Post #AxadmIWSGYxZo63FQm by qugalet@pl.m0e.space
       2025-08-27T08:51:57.875501Z

1 likes, 2 repeats

Наскільки вас задовольняють dou чи highload.today у якості чтива про нові технології чи досвід роботи над чимось? Особисто я ловлю себе на думці, що краще відкрити hackernews чи (зараз мене тут вб'ють) хабр, ніж читати статті раз в місяць і половина з них про косіння/бронювання/щось ще пов'язане з мобілізацією. Можливо нам варто підняти агрегатор лінків? У нас дуже багато талановитих людей тут, які в основному пишуть блоги в себе на сайті. Якби ми б могли бачити їхні дописи на одному сайті, мені здається, що ми отримаємо достатньо повний статей агрегатор. Як вам ідея?@ua @rada

(DIR) Post #AxaduZHHr0du5btsVk by yura@udongein.xyz
       2025-08-27T08:53:06.461186Z

1 likes, 0 repeats

@qugaletЩось а-ля аналогу hackernews? Звучить цікаво.

(DIR) Post #AxaenUbuuNKtXcjvto by latsss@mastodon.social
       2025-08-27T09:03:08Z

2 likes, 0 repeats

@qugaletНе знав про хайлоад, але тепер знаю та оминатиму. Вони ставки рекламують на кожній мать його сторінці.З dou є така шляпа, нажаль. Особисто я більшість новин дізнаюсь або тут, або на роботі. Правда оскільки 99% забито ШІ-хайпом, то це навіть не цікаво

(DIR) Post #AxaewKht6DixQpkRHs by qugalet@pl.m0e.space
       2025-08-27T09:05:04.521612Z

0 likes, 0 repeats

@latsss я після початку війни взагалі перестав читати в дорозі до універу, оскільки читав раніше тільки хабр і opennet, раніше так і дізнавався про новинки

(DIR) Post #Axaf5ellsOGgGG0haS by gemelen@mammut.moe
       2025-08-27T09:05:38Z

1 likes, 0 repeats

@qugalet @rada @ua dou це й в найкращі часи не про техно-новини бувхабр - це й тупо, й зрада, бо там й 10-15 років тому було таке саме "рабінович напел" що й на доу, але російською та з російскьким світоглядом. Зараз не можу представити до чого вони дійшли.HN - з точки зору новин чуть краще, але ж те саме - тусовочка токсичних деганів з vc-кормушек, тільки англійською.RSS, блоги, аккаунти мереж тих хто в цікавой вам ніші - це було найкращим і раніше й зараз.

(DIR) Post #AxasYfKs9JApoqajmC by ps@wizard.casa
       2025-08-27T11:36:30.617586Z

1 likes, 0 repeats

@qugalet @rada @ua DOU не читаю взагалі - смітник з білим фоном що смалить очі. і воплі планктону в польських панствах.з моїх спостережень #UA сегмент айтішників - це вимираючий вид.у цьому плані нас москалі переживуть і вже фактично переживають, тут не потрібні кулі, все як то кажуть у чекіста по плану. я і досі ніде окрім хабра не можу знайти інфи про якісь більш менш нові технології. це якщо зрозумілою мовою а не інглішем який мене по горло заїбав доками.молодь сидить в смартфоні і далі телеги не розуміється вже, з моїх спостережень діти сидять в мобілах з ясель, як і їх батьки, для них програмування це складання вокселів на базі UI minecraft.хто з мізками - зайнятий так, що не до інтернетів.по агрегатору особисто моя думка: передоз інфою, живий трафік ще цікавий але фід це буде те само що межа інфо, хоча я там коменти читаю а не статті. коменти це взагалі саме цікаве у всі часи.

(DIR) Post #AxdI0Qxi4NQ8WE0zD6 by qugalet@pl.m0e.space
       2025-08-28T15:32:11.240658Z

0 likes, 0 repeats

Оскільки ідея в основному сприйнялась позитивно, пропоную до вашої уваги питання на обговорення:1. Система інвайтів чи вільна реєстрація?2. Робимо своє чи беремо готове? З того, що я бачив, то все щось дуже жирне і схоже на редіт. Тому можливо зробити простий фронтенд на gotmpl і бд буде простіше і можна буде додати федерацію у федіверс, наприклад.3. Питання мови: Тільки українська чи ресурси різними мовами, але обговорення українською?4. більше поки не придумав :BocchiEhehe:(ніби всіх зацікавлених тегнув)@rada @ua @yura  @foresle @joter @leonid  @zen @bgnfu7re @misc

(DIR) Post #AxdgNVevAcZEe8lMRM by zen@social.net.ua
       2025-08-28T15:53:10.861760Z

0 likes, 0 repeats

@qugalet 1. реєстрація тільки з України по geoip та інвайти для всіх інших. 2. своє завжди краще. Потрібен буде попередній пошук, щоб дублікати не створювали. І звісно ж видаляти допис у Федіверсі, якщо на сайті тред видалили (спам тощо).3. різними мовами із додаванням згенерованого посилання на сторінку перекладену гугл перекладачем для тих, у кого мовний бар'єр.4. модерація. Важливо не допустити реклами заборонених речовин тощо. Потрібна команда для цього.5. Автоматизація через мобільні додатки. Кнопка опублікувати на ${domain_name} поліпшила б користування сайтом. 6. Добре все обдумати ще раз, і впевнитись, що для цього потрібен сайт, а не група у Федіверсі, XMPP, Signal, Matrix тощо. На жаль, discord та телеграм канали все ще популярні, і їх теж багато хто використовує для своїх спільнот.@bgnfu7re @misc @leonid @foresle

(DIR) Post #AxdgNXPOfJL04ZVzWK by misc@social.noleron.com
       2025-08-28T20:03:36Z

1 likes, 0 repeats

@zen можна стирити код в lobste.rs: https://github.com/lobsters/lobsters/blob/main/sister_sites.mdв них вже є система інвайтів, пошук дублікатів, та клієнт під androidі в них в інтерфейсі є кнопка відкрити на archive.org та інших архівах, туди, напевно, можна додати й перекладач@bgnfu7re @qugalet @leonid @foresle

(DIR) Post #Axdr04a4mMl1V5WX9U by knightpp@mastodon.knightpp.cc
       2025-08-28T21:07:18Z

1 likes, 0 repeats

@qugalet своє робити важко, але буде краще. Очікую що це буде open source, так?

(DIR) Post #AxdtAccJHxDNrij6nI by qugalet@pl.m0e.space
       2025-08-28T22:28:39.587963Z

0 likes, 0 repeats

@knightpp тільки так

(DIR) Post #AxhdU6PZupVj8isVe4 by qugalet@pl.m0e.space
       2025-08-30T17:51:44.684196Z

0 likes, 0 repeats

@bgnfu7re @foresle @joter @leonid @misc @rada @ua @yura @zen пропоную перенести розмову в XMPP, також там пропоную обрати назву: xmpp:ualinks@group.chat.m0e.space?join

(DIR) Post #AxhkBSJGyPr3EVz65g by misc@social.noleron.com
       2025-08-30T19:03:55Z

0 likes, 0 repeats

@qugalet в мене тільки немає джабберу, можете дати акаунт, будь ласка, чи порекомендувати якийсь ще сервер?

(DIR) Post #AxhkBTCvdUNG181XqC by qugalet@pl.m0e.space
       2025-08-30T19:06:43.760318Z

0 likes, 0 repeats

@misc я зроблю міст в матрікс, якщо є. якщо і там нема - для джаббера рекомендую talks.in.ua, zashm.org і себе :) якщо треба, напиши і дам інвайт

(DIR) Post #AxhrlRVW8MX6qeopBQ by michael@social.net.ua
       2025-08-30T20:29:26.410446Z

1 likes, 0 repeats

@misc А ще є xmpp.in.ua@qugalet

(DIR) Post #AxhrlT1SV5g3Y0lqbo by qugalet@pl.m0e.space
       2025-08-30T20:31:40.184895Z

0 likes, 0 repeats

@michael @misc так і думав, що когось забув

(DIR) Post #Axht69ibZFyBiENgWm by michael@social.net.ua
       2025-08-30T20:34:59.946808Z

1 likes, 0 repeats

@qugalet @misc Якщо пішла вже така п'янка, то ще є xmpp.com.ua, він на ejabberd. Виходить, у нас тут ціле сузір'я серверів.