Post AWgGXDj1Sm7FM4Zzgu by sp6mr@mastodon.radio
 (DIR) More posts by sp6mr@mastodon.radio
 (DIR) Post #AWg6xOC4AIjjoH0JLE by centopus@101010.pl
       2023-06-14T09:45:50Z

1 likes, 1 repeats

Kult miernoty trwa. Najpierw chcą zlikwidować czerwone paski, teraz dorobić nowe, żeby tylko wszyscy mieli świadectwo z paskem. Nie wszyscy są jednakowi, nie wszyscy są zajebiści, doceniajmy osoby wybitne zamiast kultywować przeciętność.https://mamadu.pl/174344,kolorowe-paski-zamiast-czerwonego-na-swiadectwie-jakub-tylman-ma-pomysl

(DIR) Post #AWg7bQIxjd0vwPJrg8 by nomadbynature@101010.pl
       2023-06-14T09:53:04Z

0 likes, 0 repeats

@centopus nawet nie chcę otwierać tego artykułu, bo tylko depresji można dostać. Cofamy się...

(DIR) Post #AWg8tH5KquuYVs1OJE by roundly@101010.pl
       2023-06-14T10:07:30Z

0 likes, 0 repeats

@centopus Proponuję jeszcze zbudować podium z ogromnym pierwszym miejscem, aby nikt nie czuł się gorszy i nikt nie czuł się lepszy na jakichkolwiek zawodach.

(DIR) Post #AWgGXDj1Sm7FM4Zzgu by sp6mr@mastodon.radio
       2023-06-14T11:33:06Z

0 likes, 0 repeats

@centopus Przyznam, że nie rozumiem trochę o czym ten człowiek mówi. Najpierw, że każdy otrzyma kolorowy pasek, a potem, że kolor będzie zależał od osiągnięć sportowych albo wolotariatu...? Pomijając pomysł, że paski są "dla wszystkich", to trochę mi się to kojarzy z harcerskimi odznakami (nie byłem harcerzem więc takie są moje wyobrażenia) albo acziwmentami w grach, co w sumie nie byłoby aż takie głupie

(DIR) Post #AWgHVS8f0FIjQtIC3s by centopus@101010.pl
       2023-06-14T11:44:03Z

1 likes, 1 repeats

@sp6mr Paski i nagrody mają wyróżniać wybitnych/najlepszych. Dorobienie nowych pasków za byle co ma na celu rozmycie dysproporcji. Nie jest ważne za co te inne paski, ważne jest obniżenie rangi wyróżnienia, które pokazuje jednostki ponadprzeciętne. I w dupie mam fakt, że niektórzy musieli cieżko pracować na 3 i potrzebują docenienia, a niektórzy z paskami połykają materiał mimochodem, grając pod stołem w fortnite na telefonie... Liczą się mierzalne efekty - oceny a nie praca włożona. Nie jesteśmy wszyscy z tej samej taśmy produkcyjnej i jedni są bardziej zdolni a inni mniej. Jedni będą projektować rakiety inni skręcać meble. Nie znaczy to, że jedni są niepotrzebni, znaczy to, że tych, którzy są w stanie osiągnąć wyższy poziom trzeba doceniać i dopingować, żeby go osiągnęli. Równanie w dół sprawi tylko, że wszyscy będą zadowoleni byle czym, a skoro pasek na świadectwie mogę mieć za posprzątanie trawnika za blokiem, to mogę mieć same tróje i ledwo dawać radę policzyć równianie kwadratowe... I to wszystko tylko dlatego, żeby Ci mniej lotni, nie czuli się poszkodowani...  Im szybciej zdasz sobie sprawę, że skomplikowana matematyka czy abstrakcyjne myślenie nie są dla Ciebie, tym szybciej będziesz szukał w sobie innych talentów, żeby odnaleźć swoje miejsce w świecie. Nie zmarnujesz czasu na uczelni wyższej, żeby potem odkryć, że zostałeś systemowo przepchnięty przez system szkolnictwa i zupełnie nie ogarniasz się w sytuacji, gdzie masz wykształcenie i zero pomysłu co z nim zrobić.

(DIR) Post #AWgKlCGc55hIhfDA0G by noodlejetski@masto.ai
       2023-06-14T12:20:29Z

0 likes, 0 repeats

@centopus jako wielokrotny odbiorca świadectw z paskiem, na chuj komu jakiekolwiek paski poza jaraniem się rodziców i dziadków jaki to ich bombelek wyjątkowy i wspaniały