Post B9hzHiuHi0LPb09NJo by emma666r@kompektiva.org
 (DIR) More posts by emma666r@kompektiva.org
 (DIR) Post #B9fxKRVaGPH2HPqUym by erfanekm@khiar.net
       0 likes, 0 repeats

یه احساس رازآلودگی‌ای در زبان کردی برای من هست که جذابش می‌کنه.

(DIR) Post #B9g1umuGaCrQt1ydTE by emma666r@kompektiva.org
       0 likes, 0 repeats

@erfanekm خب کردی غلط است این نوشتار فاشیستی است می‌توانی بیشتر توضیح بدهی؟اگر بخواهی می‌توانم کمی کمکت کنم یاد بگیری

(DIR) Post #B9g2goArAo0qiZdQ8m by erfanekm@khiar.net
       0 likes, 0 repeats

@emma666r سلام رفیق آنارشیست :)متوجه نشدم. چه چیزی فاشیستیه؟ کلمه‌ی «کردی»؟ یعنی مثلاً «سورانی» باید به کار بره؟ یا «کوردی»؟ و همچنین چرا فاشیستیه؟توضیح بیشتر رو والا نمی‌دونم :)) بیشتر احساسه. از شکل روستاهای کردستان و آذربایجان غربی بگیر تا افسانه‌هایی که شنیده‌ام (مثلاً شاماران) و شعرهای زیبایی که دوستان برایم خوانده‌اند. احساس افسانه‌ای بودن بهم می‌ده.آره برای من جالبه یادگیری این زبان. من همیشه با شعرها و ترانه‌ها آغاز می‌کنم یاد گرفتن رو. منابع خوبی اگر سراغ داری ممنون می‌شم.

(DIR) Post #B9gS9bdjLtfB5yy8US by SorenZiyaShamami@mas.to
       0 likes, 0 repeats

@erfanekm @nadkaro سلام بر شما دوست عزیز و نادکارو جان 🙂 یادگیری این زبان کار خیلی آسون و شیرینیه این راهی هست که من بهتون پیشنهاد می دم : ۱. خواندن کتاب "آموزش زبان کوردی ، لهجه ی کرمانجی وسطی (سۆرانی) _ سید محمد سینا احمدی "لینک دانلود https://www.parsbook.com/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%DB%8C۲.شبکه ی سحر کوردی : می تونید از اینجا سریال های خاطره انگیز ایرانی رو به دوبله ی کوردی تماشا کنید . مثلا شمعدونی ،مختار نامه، یوسف پیامبر  و مسافران ، لیسانسه ها ، در حاشیه ... (دقت کنید لهجه ی سۆرانی(کرمانجی وسطی) رو انتخاب کنید اگه دیدید خطش لاتینه مثلا نوشته Zencîre Dirama بدونید اشتباهی رفتید تو لهجه ی کرمانجی(کرمانجی بالایی)  )https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://kurdish.sahartv.ir/tv/%25D8%25A8%25D9%2587_%25D8%25B1%25D9%2587%25D9%2587_%25D9%2585%25DB%258C_%25D8%25AA%25D8%25A7%25D8%25B2%25D9%2587_%25D9%2588_%25D8%25AF%25D9%2588%25D8%25A8%25D9%2584%25D9%2587&ved=2ahUKEwiOlp3wm7iWAxUJBfsDHU9NBqYQFnoECC0QAQ&usg=AOvVaw1YYvvU9C8S1avuUN-0K0G6دیکشنری هاhttps://lex.vejin.net/fahttps://share.google/s0QWtOCHidTznqwlsاگرم دیگه خیلی می خواید مستر بشید می تونید کتاب های دبستان و دبیرستان ادبیات اقلیم کوردستان عراق رو مطالعه بکنید (واقعا لازم نیست البته 😂)

(DIR) Post #B9gToozci6LiKvQTWC by SorenZiyaShamami@mas.to
       0 likes, 0 repeats

@erfanekm @nadkaro همچنین اگر تمایل به آموختن کرمانجی (کرمانجی بالایی) دارید سری کتاب های Hînker خیلی خوبن مشابه کتاب های متداول آموزش زبان انگلیسی هستندیه پیشنهاد : سعی کنید اسم ها رو تو یه ترکیب اضافی حفظ کنید تا یادتون بمونه چی مونثه چی مذکر چون دردسر سازه😂

(DIR) Post #B9hzHiuHi0LPb09NJo by emma666r@kompektiva.org
       0 likes, 0 repeats

@erfanekm سلام رفیق جان کلا کرد کردی کردستان نوشتار فاشیستی است کورد درست است

(DIR) Post #B9hzYNLb7TO9eYrlAW by emma666r@kompektiva.org
       0 likes, 0 repeats

@erfanekm سورانی که‌لهوری کورمانجی و... لهجه های کوردی هستند و خب برای رساندن بهتر منظور میشه استفاده کرد

(DIR) Post #B9hzw1gBKevROvltmi by emma666r@kompektiva.org
       0 likes, 0 repeats

@erfanekm خب در واقع اینطور نوشتنش یا همینطور کورت (Kurt) که در تورکیه رایج است همیشه توسط فاشیست ها استفاده شده تا یک ملت را یک هویت فرهنگی یا زبانی و قومیت خطاب کنند همینطور مثل شعار نان مسکن آزادی که همه می‌توانند استفاده کنند اما در واقع هرکسی بگوید سمپاتی اتحاد فدائیان کمونیست به نظر می‌رسد البته فقط این نیست درمورد این نوشتار اما یکی از دلایل همین است که توسط فاشیست ها مورد استفاده قرار گرفته و اصلا از اول هم فاشیست ها اینطور نوشتند ببخش اگر کمی نامفهوم بود اگر لازمه بگو تا توضیح بدهم

(DIR) Post #B9i007uU6nHxsqPuLI by emma666r@kompektiva.org
       0 likes, 0 repeats

@erfanekm شاماران را خواندی؟داستان جالبی است از کدام شعرا شنیدی؟

(DIR) Post #B9i02t8DVksWux9mzI by emma666r@kompektiva.org
       0 likes, 0 repeats

@erfanekm منابع هست برای سورانی و کورمانجی هم بیشتر از همه خودم هم هستم

(DIR) Post #B9i0UF8BpEaey0BiPQ by erfanekm@khiar.net
       0 likes, 0 repeats

@emma666r قصه‌ی شاماران را دوستی سنندجی که اتفاقاً اسمش هم «سوران» بود برایم تعریف کرد. تابلوی اون رو ولی بچگی‌هام زیاد دیده بودم. فکر کنم به دیوار خونه‌ی عمه‌م اینا آویخته شده بود.برای شعر هم بریده‌هایی شنیده‌ام از آدم‌ها. از دوستان و آشنایان و حتی غریبه‌ها.یقیناً با املای غلط می‌نویسم ولی یکیشون اینه:خۆزگە بە خۆت، شوانەبۆ مانگە شەوی جوانەخوش به حالت ای چوپان. این ماه شب زیبا.

(DIR) Post #B9i0nM3uHSGpxsIWki by erfanekm@khiar.net
       0 likes, 0 repeats

@emma666r مرسی.می‌تونی شعر یا ترانه به من معرفی کنی که ترجمه داشته باشه؟

(DIR) Post #B9i1D5kbY396uBXeFM by erfanekm@khiar.net
       0 likes, 0 repeats

@emma666r متوجه شدم ولی قانع نشدم راستش.کورد در فارسی با ضمّه خوانده می‌شه. ظاهراً همیشه هم به همین شکل «کرد» نوشته شده در فارسی. همان‌طور که مثلاً تۆرک هم در فارسی به‌شکل تُرک خوانده و نوشته می‌شه. در ترکیه هم به‌شکل مشابه Kürt تلفظ می‌شه.آیا دلیل استفاده‌ی حکومت از این کلمه این نیست که زبان رسمی اون کشور اون کلمه رو با فلان املا می‌نویسه؟

(DIR) Post #B9i1QYY3n4Fnz55v7Y by emma666r@kompektiva.org
       0 likes, 0 repeats

@erfanekm از شیرکو بیکه‌س خواندی؟

(DIR) Post #B9i1i2SBr9eVemgXT6 by emma666r@kompektiva.org
       0 likes, 0 repeats

@erfanekm  آره موسیقی زیاد استبه کدام لهجه ؟

(DIR) Post #B9i1nw1afjqVSH3Soy by erfanekm@khiar.net
       0 likes, 0 repeats

@emma666r ممنونم برای معرفی. منبع دوزبانه‌ای داری ازش که به من معرفی کنی؟

(DIR) Post #B9i21qxAKA5NmSccEq by erfanekm@khiar.net
       0 likes, 0 repeats

@emma666r سورانی.البته ظاهراً تمایز این گویش‌ها آن قدر زیاد شده که به عنوان زبان‌های جداگانه‌ای دسته‌بندی می‌شن و نه صرفاً گویش:https://glottolog.org/resource/languoid/id/sora1257قبلاً در زبان‌های ویکی‌پدیا هم متوجه شده بودم که سورانی (ناوه‌ندی) از اون یکی جداگانه است.

(DIR) Post #B9i53HQLgxpY1vdzzE by emma666r@kompektiva.org
       0 likes, 0 repeats

@erfanekm نه خب اول از همه اگر یک زبان بخشی از یک جغرافیای سیاسی باشد باید به رسمیت شناخته شود و همینطور نه همیشه اینطور نبوده و حکومت ها به دلایلی بیش از دستور زبان اینطور نوشتندهمینطور این نوشتار ها هم نسبتاً جدید است و آنقدر قدمت ندارد در واقع بیش از دستور زبان فارسی و یا تورکی مسئله مبدل کردن یک ملت به صرفا یک عده که لهجه متفاوتی دارند است که یکی از اقدامات نام گذاری های نادرست و نوشتار نادرست است همینطور که eyeran و eyerack فاشیستی است