Post B618JfV5yJbSD7LYqu by pemasat@mastodon.social
(DIR) More posts by pemasat@mastodon.social
(DIR) Post #B618GwKGxVWrWbz21I by fuxoft@kompost.cz
1 likes, 0 repeats
Taková drobnost, která možná zapadla při té debatě o televizních poplatcích a vyzdvihování, jak skvěle to funguje s BBC: V Anglii mají televizní poplatky, ale NEPLATÍTE JE, POKUD NESLEDUJETE TELEVIZNÍ VYSÍLÁNÍ (bez ohledu na to, kolik máte doma televizí / počítačů / mobilů a k čemu jsou připojené). Dokonce je nemusíte platit ani když sledujete online REPRÍZU nějakého televizního pořadu. Takový model (a současné zdvojnásobení ceny) bych okamžitě akceptoval.https://en.wikipedia.org/wiki/Television_licensing_in_the_United_Kingdom#czech
(DIR) Post #B618JfV5yJbSD7LYqu by pemasat@mastodon.social
0 likes, 0 repeats
@fuxoft A nebojíte se, že by se projevilo taková ta česká vych....s kdyby to většina neplatila, protože není kontrola? A sledovali to stejně? Prostě se bojím, že jako společnost nejsme ještě na takové úrovni.
(DIR) Post #B618JffNM5pIj09lsO by fuxoft@kompost.cz
1 likes, 0 repeats
@pemasat A jak se to liší od současného českého modelu, kdy můžu prohlásit, že nevlastním televizi, počítač s internetem ani smartphone a proto neplatím poplatky? Podle mě nijak. Aby dokázali, že lžu, musí vtrhnout jejich komando za policejní asistence do mého domu, stejně jako v UK: https://www.youtube.com/results?search_query=bbc+licence+check
(DIR) Post #B618cVloNCynXC9P4C by LukeAlmighty@gameliberty.club
0 likes, 0 repeats
@fuxoft Co mě zarazilo je všeobecná neschopnost advokátů pro ČT ji prodat.Ano, o Záplavách se dozvím i na Nově, a politické debaty nejlíp vede Prima.Ale to, že jsem si z nudy řekl, že si znova pustím nejlepší český film všech dob (Teorie Tygra), a pak mi až dojde, že ho vlastně financovala ČT, to se mnou zatřáslo, jelikož žádný z advokátů o něm ani nepípnul.
(DIR) Post #B61EOsbRHhp81HBMAa by fuxoft@kompost.cz
1 likes, 0 repeats
@LukeAlmighty "Financovala" znamená, že dodala např. 5-10 procent rozpočtu filmu.
(DIR) Post #B61EWTximWVVumEInA by LukeAlmighty@gameliberty.club
0 likes, 0 repeats
@fuxoft Sakra, snažím se tu prodat ČT.I 5 procent je lepší argument než "Jak bez ČT poznáme pravdu od propagandy?"