Post B5RpzVyZ4mKFAfm2IC by schmaker@schmaker.eu
 (DIR) More posts by schmaker@schmaker.eu
 (DIR) Post #B5RpzVFXmAJSv2i57Q by xChaos@f.cz
       0 likes, 0 repeats

Pokus o vložení videa z #vhskycz - pokus o průjezd na kole přes Dvorecký most. Vypadá to přesně tak, jak jsem se obával - i když věřím, že časem ty davy trochu opadnou...https://vhsky.cz/w/9kqQtqGg8m5tW6R1vo3osB#praha

(DIR) Post #B5RpzVa6Xil9woKVAO by schmaker@schmaker.eu
       0 likes, 0 repeats

@xChaosNejdřív to video doplň, ať ti ho můžu odblokovat... 😀

(DIR) Post #B5RpzVkNvUz0Sh8iBs by xChaos@f.cz
       0 likes, 0 repeats

@schmaker já ho snad nahával... tak když to nabízí výběr náhledu videa, tak tam to musí být. No dal jsem nějaké "uložit"...

(DIR) Post #B5RpzVyZ4mKFAfm2IC by schmaker@schmaker.eu
       0 likes, 0 repeats

@xChaosJeště title, ale ten ti opravím, ať tě zbytečně netrápím 😁

(DIR) Post #B5RpzW9uObOpjr55yS by xChaos@f.cz
       0 likes, 0 repeats

@schmaker no, spíš se divím, že se nevybral náhled z videa, i když jsem to zkoušel 2x...

(DIR) Post #B5RpzWKBmNcgFjtIzw by schmaker@schmaker.eu
       0 likes, 0 repeats

@xChaos Běžně to používám .. těžko říct, co se ti na něm nedaří

(DIR) Post #B5RpzWShGkQcg7s6G8 by xChaos@f.cz
       0 likes, 0 repeats

@schmaker prostě mi hraje video, já kliknu na náhled, náhledem se stane černý obdélník.

(DIR) Post #B5RpzWgASfChLuArFw by stepan@skorpil.cz
       0 likes, 0 repeats

@xChaos @schmaker na mobilním Firefoxu se mi to děje taky. Ale na PC výběr náhledovky jde. Těžko říct zda to hlásit ff nebo peertubu.

(DIR) Post #B5RpzWuLbwXw3soBMG by xChaos@f.cz
       0 likes, 0 repeats

@stepan dík za tip, z desktopového Firefoxu to skutečně funguje. Podle mě ale dost zásadní bug, protože videa chce většinou člověk nahrávat právě z terénu, přes mobil... @schmaker

(DIR) Post #B5RpzXBiZMROvkw3Qu by j4n3z@mastodon.social
       0 likes, 0 repeats

@xChaos je to taková obezlička, ale:Co screenshot videa nahrát jako vlastní náhledový obrázek? Nevím, jak mobilní FF, ale Peertube appka to, zdá se, zvládá.@stepan @schmaker

(DIR) Post #B5RpzXMLvowpSjuY0e by xChaos@f.cz
       0 likes, 0 repeats

@j4n3z měl jsem vhodnou fotku v mobilu, ale pro PeerTube bych musel snížit rozlišení.(Aby bylo jasno, pracoval jsem v letech 2007-2009 jako jeden z programátorů Stream.cz v týmu Pavla Francírka co kdysi dělal Toplist.cz... tak trochu tuším, co backed videoserveru obnáší a chápu, jak je to komplexní. Peertube se na PC chová celkem hezky... ale častěji tyhle appky člověk používá z mobilu).Asi to vyřeším tak, že zvednu limit videa na #fcz na zhruba 200 MB... amatérský obsah stejně nikdo déle jak minutu sledovat nevydrží... taky se na spoustu věcí hodí timelapse ;-)@stepan @schmaker

(DIR) Post #B5RpzXfqlKXmRD27Oq by schmaker@schmaker.eu
       0 likes, 0 repeats

@stepan @xChaos @j4n3z Tvoje řešení má jedinou nevýhodu - jak to jednou zapadne, už to nikdo nedohledá .. s téměř stoprocentní pravděpodobností...

(DIR) Post #B5RpzXqU7n3CyC0bya by xChaos@f.cz
       0 likes, 0 repeats

@schmaker co hashtagy? smyslem sociálních sítí je reflektovat aktuální dění. Prohledávat jejich historii je složitější, ale to se docela dobře může stát i na hodně aktivním videoserveru...Vyhledávání ve Fediverse je kapitola sama pro sebe. My samozřejmě můžeme indexovat jen federovanou cache, a ta nemůže růst donekonečna, ale zase obsah, který lokálně někdo favnul, zůstane už indexovaný trvale..@stepan @j4n3z

(DIR) Post #B5RpzY8D3tEFrAIlbU by piggo@piggo.space
       0 likes, 0 repeats

@xChaos @schmaker @stepan @j4n3z To video mi furt nejde? Tak to zatím nahraj na youtube než projde striktní moderací na vhskách 😜

(DIR) Post #B5RqCUWjm3NoRTwgBE by schmaker@schmaker.eu
       0 likes, 0 repeats

@stepan @piggo @xChaos @j4n3z Chaosovo první link byl blbě a opravil ho. Profederovalo ti to?Správně je vhsky.cz/w/9kqQtqGg8m5tW6R1vo3…

(DIR) Post #B5RqCUjqzHsJ6A59cm by piggo@piggo.space
       0 likes, 0 repeats

@schmaker @xChaos @stepan @j4n3z jo tohle vidím 👍ten starej odkaz v OP mi dává 401

(DIR) Post #B5RqWAkl0DV4uFt6PY by piggo@piggo.space
       0 likes, 0 repeats

@schmaker @j4n3z @stepan @xChaos tou zastávkou to zabili, ale jinak by to šlo krásně rozdělit na 2 pruhy. Nepřekvapilo by, kdyby to časem prostě udělali