Post B5AyD6twazGXP7HtL6 by sesivany@vivaldi.net
 (DIR) More posts by sesivany@vivaldi.net
 (DIR) Post #B5AyD699Oxpr3zOWP2 by honzajavorek@mastodonczech.cz
       0 likes, 0 repeats

Zkouším konečně Claude Code, ale přijde mi to stejný jako GitHub Copilot, akorát s modely od jediného poskytovatele, s horším UI ve VS Code extension, a o $10 dražší 😀 V čem že má přesně být to kouzlo? Že by Copilot všechna kouzla mezitím dohnal? #ai #llm #claude #copilot #nomoat

(DIR) Post #B5AyD6SIFn9E1MLoEy by sesivany@vivaldi.net
       0 likes, 0 repeats

@honzajavorek Mně na tom vyhovuje to CLI rozhraní, takže integrace do VS Code neřeším. A přijde mi, že Claude Code s modelem 4.6 Opus mi dává zdaleka nejspolehlivější výsledky. Copilot a Gemini Pro jsou podstatně horší. Tedy Copilot jsem delší dobu nezkoušel, ale Gemini halucinuje a dělá zásadní chyby prakticky denně doteď. Vzhledem k tomu, že ty podkladové modely špatné nejsou, hádám, že Claude Code dělá mnohem lepší sanitaci těch odpovědí.

(DIR) Post #B5AyD6gpNkm2kR9PtY by honzajavorek@mastodonczech.cz
       0 likes, 0 repeats

@sesivany V Copilotovi si vybíráš model 🤔 Máš tam klidně i Opus nebo Codexy.

(DIR) Post #B5AyD6twazGXP7HtL6 by sesivany@vivaldi.net
       0 likes, 0 repeats

@honzajavorek to ano, ale model není všechno. Claude Code je hromada vychytávek nad modelem. Třeba to, že ti to vrátí validní json, neznamená, že model dokáže spolehlivě vygenerovat na první dobrou validní json. Na pozadí je smyčka, která ty výstupy prohání validátorem a jede iterace, dokud to neprojde. A takových věcí jsou tam mraky a mají velký vliv na spolehlivost výstupů.Gemini CLI se v tomto na Claude Code nechytá, ač samotný model špatný není. Copilot jsem delší dobu nezkoušel. Slyším na něj ambivalentní názory. Někdo říká, že se to na Claude Code nechytá, někdo říká, že mu to na programování přijde v pohodě.

(DIR) Post #B5AyD7BJYPA0GzPlPk by bycx@mastodonczech.cz
       0 likes, 0 repeats

@sesivany @honzajavorek Nemůžu porovnávat s Claude Code, protože už platím OpenAI, Github Copilot a třetímu se chci vyhnout, ale Copilot používám ve VSCode i jako CLI a jsem s ním spokojený. Na jednodušší věci Claude Sonnet, na složitější Claude Opus. Hlavně u Opusu mi nepřijde, že by nějak významně chyboval. Ale tyhle věci prochází rapidním vývojem, takže zkušenost z dneška za týden už neplatí 🙂

(DIR) Post #B5AyD7N0quWArGt6eG by sesivany@vivaldi.net
       1 likes, 0 repeats

@bycx @honzajavorek Jinak náš tým teď jede v pilotu, kdy máme Claude Code používat na všechno, co děláme. Účtují nám to podle API usage a ty náklady jsou fakt masakr. S Opusem jsem schopný propálit několik set dolarů za den (za den!). A když si člověk uvědomí, že Anthropic to pořád prodává hluboko pod náklady...Ale dokud jsme v tom manickém období, kdy se na náklady nehledí, hlavně nezůstat pozadu, tak se toho snažíme maximálně využít: automatizujeme, refaktorujeme upstreamové projekty, čistíme je od bugů. Dokud to jde. :)