Post B378i5oSd04vyYesMq by mkyral@mastodonczech.cz
 (DIR) More posts by mkyral@mastodonczech.cz
 (DIR) Post #B378i3zNPRccJpkZ6W by donbahno@mastodonczech.cz
       2026-02-04T05:23:15Z

0 likes, 0 repeats

Španělský premiér Sánchez: "Od příštího týdne bude moje vláda realizovat následující opatření:Za prvé, změníme španělské zákony tak, aby vedoucí pracovníci digitálních platforem nesli právní odpovědnost za mnoho porušování zákonů, ke kterým dochází na jejich stránkách.Za druhé, algoritmickou manipulaci a amplifikaci nezákonného obsahu zařadíme mezi nové trestné činy.Za třetí, zavedeme systém měření digitální stopy nenávisti a polarizace, který bude sledovat, kvantifikovat a odhalovat, jak digitální platformy podporují rozdělení společnosti a šíří nenávist.Za čtvrté, Španělsko zakáže přístup k sociálním médiím osobám mladším 16 let. Platformy budou povinny zavést účinné systémy ověřování věku – nejen zaškrtávací políčka, ale skutečné bariéry, které fungují.Za páté a naposledy, moje vláda bude spolupracovat s naším nejvyšším státním zástupcem na vyšetřování a stíhání porušení zákona ze strany platforem jako je Grok, TikTok a Instagram."Konečně první vlaštovka.

(DIR) Post #B378i5oSd04vyYesMq by mkyral@mastodonczech.cz
       2026-02-04T05:59:20Z

0 likes, 0 repeats

@donbahno Až na to ověřování věku. To je ve skutečnosti velmi nebezpečné.

(DIR) Post #B378i76vnoRo08J8nQ by Mac_CZ@mastodon.macsnet.cz
       2026-02-08T14:29:45Z

0 likes, 0 repeats

@mkyral @donbahno Všechno to, co řílá je nebezpečné. To, co tady bylo před 1989, ale mnohem důslednější. Naprostá zrůdnost.

(DIR) Post #B378iDX1vgtBuoZ4JE by mkyral@mastodonczech.cz
       2026-02-04T06:33:17Z

0 likes, 0 repeats

@donbahno Nechávají to ověření na webech, takže po mně náhodné weby budou chtít občanku, což rozhodně není OK. Správně by měli udělat EU portál, kam se přihlásím svou digitální identitou a jediné co se danému webu pošle je Ano/Ne. Tedy to co umí e-doklady.Nicméně takto bude mít stát zase přehled o tom, na jaké weby chodím, po čemž mu taky nic není.

(DIR) Post #B379Qf8sdT8eI0ShIO by donbahno@mastodonczech.cz
       2026-02-08T14:37:55Z

0 likes, 0 repeats

@Mac_CZ @mkyral To srovnání mi přijde zcela mimo. Fakt nedokážu podporovat ten negativní vliv sociálních sítí, šíření nenávisti, lží, propagandy a rozeštvávání společnosti. To, co předvádějí ty významnější sociální sítě, to je téměř čirá anarchie a absolutní zlo a to by si zasloužilo alespoň přistřihnout křídla. Nepřijde mi v pořádku, aby bylo legální a ještě sociálními sítěmi amplifikované šíření nenávisti a vyhrožování názorovým opontentům. Vyhrožovat někomu zmrzačením, zabitím nebo znásilněním, jak se to běžně děje na sociálních sítích, to fakt není v pohodě. A neuznávám ani absolutní svobodu slova po americkém vzoru, kdy je naprosto legální pochodovat s hákovým křížem, hajlovat a dokonce i popírat holocaust.

(DIR) Post #B37ASExV3YIpcFSGqO by Mac_CZ@mastodon.macsnet.cz
       2026-02-08T14:49:25Z

0 likes, 0 repeats

@donbahno @mkyral Vymyslíš si neexistující problém a pak s ním bojuješ, Na sociálních sítích žádná nenávist není. Občas si někdo frustrovaný z politiky zanadává. No a? Nikdo to není povinnen číst. Svoboda a soukromí jsou nejvyšší hodnoty. Jsou o několik řádů důležitější než že se někdo urazil, protože o něm někdo napsal něco nehezkého. Pokud nekoho rozhodí taková kravina, jako plácání na sockách, tak by primárně měl zastavit a trochu zbilancovat svoje priority. Pokud ho napadne, že řešením jeho problémů je šikana ostatních, tak ty priority asi nejsou v pořádku.

(DIR) Post #B37AaQs4eLo6sWp6um by Mac_CZ@mastodon.macsnet.cz
       2026-02-08T14:50:56Z

0 likes, 0 repeats

@donbahno @mkyral Vyhrožování oponentům, že je necháš zavřít, je ale podle tebe v pořádku.

(DIR) Post #B37BUdeQK0c8jOEuye by donbahno@mastodonczech.cz
       2026-02-08T15:01:02Z

0 likes, 0 repeats

@Mac_CZ @mkyral Spousta těch komentářů na Facebooku vykazuje jisté znaky nenávisti. Stačí jen mít jiný názor a hned člověk začne schytávat nadávky a výhružky. Navíc tam jsou skupiny, které se zaměřují vyloženě na šíření nenávisti vůči různým skupinám obyvatel. Spousta lidí je natolik ubohých, že jejich jedinou zábavou je psát urážlivé příspěvky na sociální sítě. Musí mít asi dost ubohé životy, když tráví čas tímto způsobem. Já jsem se tomu přizpůsobil a na Facebook aktuálně nelezu a už dřív jsem se odmítal zapojovat do jakýchkoli diskusí na FB, protože vždycky se tam objeví nějaký hater, který začne nadávat do zmrdů a podobně. Celé to prostředí je toxické a algoritmy to ještě přiživují.

(DIR) Post #B37Bli4v78SDNwm1AG by donbahno@mastodonczech.cz
       2026-02-08T15:04:04Z

0 likes, 0 repeats

@Mac_CZ @mkyral Já jsem snad někdy vyhrožoval někomu, že ho nechám zavřít? Ne, není to v pořádku.

(DIR) Post #B37YJgt6FGlcWuqwkK by Mac_CZ@mastodon.macsnet.cz
       2026-02-08T19:16:48Z

0 likes, 0 repeats

@donbahno @mkyral Je to neškodné upoštění páry. Jediná opravdu nebezpečná nenávist je od lidí jako soudruh Sánchez, kteří z nějakého záhadného důvodu dostali moc a chystají se ji zneužít proti lidem, které nenávidí.

(DIR) Post #B37ZW0Q1YTVCX8gnB2 by Rom13AncapHypoc
       2026-02-08T19:30:17.668146Z

0 likes, 0 repeats

@Mac_CZ @donbahno @mkyral ESL.BLOCKED!

(DIR) Post #B37bDYIrY66W1xfTY8 by donbahno@mastodonczech.cz
       2026-02-08T19:49:13Z

0 likes, 0 repeats

@Mac_CZ @mkyral To tedy opravdu není neškodné upuštění páry. Lidé si taky na ulici běžně vzájemně nenadávají, tak proč by se to mělo tolerovat na sociálních sítích? Na té druhé straně je často člověk. Vyjádření hněvu hněv často zesiluje, nikoli snižuje. Posiluje to negativní myšlení, normalizuje to nenávist, má to reálný dopad na duševní zdraví lidí, jejich bezpečí a pohodu. Navíc to ty lidi radikalizuje a často to dojde až k násilí v offline světě.

(DIR) Post #B38cjwtVwuuAg4mcMK by Mac_CZ@mastodon.macsnet.cz
       2026-02-09T07:41:06Z

0 likes, 0 repeats

@donbahno @mkyral Protože na sociálních sítích si nenadávají konkrétní lidé, ale jenom avatar jinému avatarovi. Je to jenom role playing, není v tom nic osobního, dokud nějaký blázen nezačne dělat doxing.