Post B2yLZz4PMcVPjCwSlU by pmjv@snac.lab8.cz
 (DIR) More posts by pmjv@snac.lab8.cz
 (DIR) Post #B2uANiqnxuKBozgqg4 by Erwin_Schroedinger@mastodon.arch-linux.cz
       2026-02-01T23:33:43Z

0 likes, 0 repeats

Právě osobně bojuju, co mám dělat. Mlčet nemůžu, ale komunikovat s dementi, co volí motoristy, to nemá smysl.Nejhorší je, když se jedná o jednoho z vaší rodiny. Toho si nemůžete bloknout. Když přišly volby 2021, tak jsem zablokoval desítky "správných křesťanů", urazil jsem je a pak je bloknul. Tehdy jsem to nesl těžce, teď jsem za to rád.Nechci si znepřátelit všechny, ale zároveň jsou hranice lidskosti. Představte si, že váš nejlepší kamarád by byl v SS. Řekli byste, že "nebudete hysterický", nebo si ho bloknete? Jak můžete sdílet svoje pocity a chvíle s někým, z koho je vám fyzicky na blití?

(DIR) Post #B2uANkk8veBTguaYZU by pmjv@snac.lab8.cz
       2026-02-02T08:16:20Z

0 likes, 0 repeats

Doporučuji žít pro něco jiného, než politické dění, se kterým nic neuděláte.

(DIR) Post #B2v1b6qPMdATZUlzNo by Erwin_Schroedinger@mastodon.arch-linux.cz
       2026-02-02T17:38:51Z

0 likes, 0 repeats

@pmjv no ona to není politika úplně. Když vidíš, že se někde děje bezpráví, tak se podvědomě bojíš sám o sebe, že bys mohl přijít další na řadu.Například když budeš mít kamaráda, který tvrdí, že "znasilnení jsou v pohodě, protože ta holka si o to říkala", tak taky s ním nebudeš chtít úplně vést diskuze. To je právě to. I když nebudeš řešit politiku, tak odkdy je to politika a od kdy je to lidský příběh bezpráví?

(DIR) Post #B2v1b8RfPaZ8XLDG64 by pmjv@snac.lab8.cz
       2026-02-02T18:12:27Z

0 likes, 0 repeats

Kamarády, kteří tvrdí, že znásilnění je v pohodě nemám, ale nemám ani nepřátele, kteří by to tvrdili. Nicméně kdybych někoho takového znal, tak bych s ním zrovna tu diskusi asi chtít vedl, neb by mě fascinovalo znát někoho s takovým zvráceným názorem. Nicméně myšlence rozumím.Ale - otevřel jste diskusi s tím, že blokujete voliče motoristů, jak tohle s tím souvisí? Oni něco takového tvrdí?

(DIR) Post #B2yLZxyLRg3sK766fw by Erwin_Schroedinger@mastodon.arch-linux.cz
       2026-02-04T07:27:38Z

0 likes, 0 repeats

@pmjv jop. Vlastně doslova, protože, když byl napsaný článek o tom, že Filipova bývalá přítelkyně si stěžovala, že byla znásilněná, tak hádej, jaká byla reakce jeho voličů.Mimochodem to, co teď předvádí dementi, co podporují motoristy, tak je snad ještě nejchutnější. Fakt nechápu, jak takoví kokoti vůbec můžou mít volební právo.

(DIR) Post #B2yLZz4PMcVPjCwSlU by pmjv@snac.lab8.cz
       2026-02-04T08:40:31Z

0 likes, 0 repeats

Díky za objasnění.Obecně podpora extremismu vychází z nějakého [osobního] nedostatku, resp je reakcí na něj. To co popisujete zní jako symptom současné "krize mužů", kteří hledají "maskulinní vzor ve feminizované společnosti", nebo tak nějak to nazývají.Asi takhle, pokud bych někoho takového měl v rodině, tak bych se s ním vyhýbal diskusím o takovýchto tématech. Tam už jsem si dávno uvědomil, že snažit se měnit něčí názor často vede k ještě horšímu propastění vztahů. Je pak otázka, jestli má pro člověka větší prioritu morální kompas nebo třeba vztah s otcem, nehledě na jeho názory, které mu beztak vlil do hlavy nějaký charismatický propagandista-markeťák.U těch ostatních bych uvažoval nad tím jestli je potřebuji ve svém životě mít, či vídat, pokud by mě jejich názory děsily, nebo rozčilovaly.Ale možná vám ten vztek a boj naopak dává něco pozitivního.