Post B2uK82GozkN4xV1AS8 by dwarf@social.net.ua
(DIR) More posts by dwarf@social.net.ua
(DIR) Post #B2uK82GozkN4xV1AS8 by dwarf@social.net.ua
2026-01-27T15:33:14.602907Z
0 likes, 0 repeats
а і по класиці, користувачі NixOS - підкажіть що ви першим ділом робите з системою після інсталяції? які взагалі нуб-поради маєте? цікаво просто чи я нічо не впускаю, бо поки лінуха як лінуха - ніяких страшних ужасностєй, про які говорять цікаві люди в інтернетах, не наблюдаю
(DIR) Post #B2uK83vyoCt87RHYFE by qugalet@pl.m0e.space
2026-02-02T10:06:33.595037Z
0 likes, 0 repeats
@dwarf в мене чогось не кидається фолов, можливо мене заблокали, але я кину свою (нахуй не потрібну, але можливо збереже час) думку. найбільш прикольна фіча - це сетап home-manager. Він дозволить налаштовувати в одному місці теми, конфіги в домашній директорії тощо.АЛЕ!!!!!!!!!я не рекомендую Nixos, якщо ви розробник. з одної сторони, це звучить як дебілізм. але по факту тобі треба описувати всім проєктам всі залежності окремо, якщо ти хочеш користуватись nixos зручно і "со смислом". також є програми (пропрієтарні або просто погані), яким треба робити емуляцію FHS (filesystem hierarchy standart) - і це жопа. для курсової роботи мені треба було встановити JavaFX і розробити застосунок на IntellijIdea. 2 тижні я витратив на налаштування, оскільки openjdk (та й в принципі всі jdk на nixos) за замовчуванням не містять JavaFX. почав від overlay самого пакета (по суті пропатчений пакет), закінчив FHS емуляцією для intellij idea. коли дійшло діло до здачі, виявилось, що jar, що я скомпілював, використовує шляхи для отримання бібліотек від nixos, що зробило його неможливим до портів. довелось брати віндовс і на ньому компілювати. і це ОДНА З БАГАТЬОХ таких історій.висновок з цієї цікавої історії робіть самі.