Post B1komIkA3eAuloKYee by Mac_CZ@mastodon.macsnet.cz
 (DIR) More posts by Mac_CZ@mastodon.macsnet.cz
 (DIR) Post #B1komIkA3eAuloKYee by Mac_CZ@mastodon.macsnet.cz
       2025-12-29T22:10:49Z

0 likes, 0 repeats

Lidem jebe.

(DIR) Post #B1kp35k9e3iJNFKkfg by m4iler@infosec.exchange
       2025-12-29T22:13:47Z

0 likes, 0 repeats

@Mac_CZ Já kurva věděl, proč tě sleduju 😁

(DIR) Post #B1kpmSlUtjDto0b2o4 by schmaker@schmaker.eu
       2025-12-29T22:17:28Z

1 likes, 0 repeats

Ani bych neřekl, když si ten komentář otevřu v kontextu .. je to fakt post na úrovni "holky patřej k plotně a nesrat se do garáže", jen s kódem a transkamaRE: mastodon.macsnet.cz/users/Mac_…

(DIR) Post #B1kpmTwAXXLzROb54y by Mac_CZ@mastodon.macsnet.cz
       2025-12-29T22:21:58Z

0 likes, 0 repeats

@schmaker A co jako? Je to koment o tom, že do programování se nemá cpát politika. A ať je jaký je, tak vyhrožovat defederací (ne jen zablokováním), kvůli každý kravině je takový místní kolorit. Pak je divení, že tady moc lidí nemá důvod být.

(DIR) Post #B1kqGQYdfYvdeAs0ie by piggo@piggo.space
       2025-12-29T22:27:13.067435Z

0 likes, 0 repeats

@schmaker @Mac_CZ piče cotlak transekto že jich dost bylo u vývoje rustu neznanemná že to je nějaká lgbt propaganda. Rust se ve velkým používá už i v microsoftu. Všimli si že stačí jen něco přepsat z C++ do rustu a spousta celých kategorií chyb prostě zmizí. Použít C++ pro novej projekt je projev lumenismu

(DIR) Post #B1kqwQKUuKrt6OHUCe by Mac_CZ@mastodon.macsnet.cz
       2025-12-29T22:35:03Z

0 likes, 0 repeats

@piggo @schmaker Omyl, Rust řeší možná některé problémy s pamětí, co má C. Dnešní C++ žádné takové problémy ani nemá. Ale to ani není podstatné, důležitý je ten code of conduct. Něco takového prostě programovací jazyk mít nemá a už vůbec se nemá snažit to tlačit do jiných projektů.

(DIR) Post #B1kr99WUhmH4k4xhwW by orfanik@witter.cz
       2025-12-29T22:37:19Z

0 likes, 0 repeats

@Mac_CZNejsem admin, takže z mé strany nešlo o přímou výhružku defederací, ale spíš o podnět k debatě o tomto.Účet mám na serveru provozovaném kolektivem @nolog mj. proto, abych se nemusel zabývat transfobním ani jinak toxickým contentem.

(DIR) Post #B1krAfleJ4FZ2Im8cC by schmaker@schmaker.eu
       2025-12-29T22:31:59Z

0 likes, 0 repeats

A ať je jaký je, tak vyhrožovat defederací (ne jen zablokováním), kvůli každý kravině je takový místní koloritTady myslim hraje roli to, že jseš admin, tedy ty určuješ, co se na tvý instanci smí. Pokud je to proti tomu, co se smí na instanci jiný, tak je defederace naprosto přirozený řešení ..K tomu, aby to nikoho nesralo, přitom stačí to jen napsat tak, aby to nebyl homo(/trans/whatever)fobní plivanec. To neni tak těžký 😀

(DIR) Post #B1krAhCywvhxVMZTrE by Mac_CZ@mastodon.macsnet.cz
       2025-12-29T22:37:38Z

0 likes, 0 repeats

@schmaker No, chudáci uživatelé witteru si budou muset hledat jinou instanci, kde nebudou mít za admina troubu, co jim chce kecat do toho, s kým se smějí bavit.

(DIR) Post #B1krP3Y0gpLoqJFqCG by Mac_CZ@mastodon.macsnet.cz
       2025-12-29T22:40:14Z

0 likes, 0 repeats

@orfanik @nolog To si můžeš vyřešit snadno sám, máš tam čudlík blok nebo mute, tak ho zmáčkni a už se nikdy nebudeš cítit znepokojen těmi hrůzami, co píšu.

(DIR) Post #B1ksw3RyAmFo3DjBWC by orfanik@witter.cz
       2025-12-29T22:57:20Z

0 likes, 0 repeats

@Mac_CZO této možnosti vím, ale mířil jsem jinam. Rád bych měl na Fediverse safe space - a když (bohužel) ne v celé české komunitě, pak přinejmenším na witter.cz.Samozřejmě je škoda zároveň blokovat tolik zajímavého contentu kvůli něčemu, co člověku někdy jen bezděky uklouzne - právě proto jsem začal otázkou, je-li to opravdu myšleno vážně

(DIR) Post #B1l496YL2zSGvz8Fkm by mwenisch@mastodon.cesko.digital
       2025-12-30T01:02:57Z

0 likes, 0 repeats

@Mac_CZ Taky jsem si prosel cele vlakno a v tom kontextu ta zprava nema zadnou relevanci. Je to jenom xenofobni vykrik 🤷‍♂️ A ten CoC Rustu mi prijde dulezity a dobre napsany. V soucasnem svete toxickych IT diskuzi (viz treba kauza Hyprland) chrani dobre nastavena pravidla vsechny zucastnene a ten OSS se muze posouvat dopredu.