Post B1gKCMPPB9IcSIjDfc by mkljczk@pl.fediverse.pl
 (DIR) More posts by mkljczk@pl.fediverse.pl
 (DIR) Post #B1gKCEhXpp3WYF9apk by Gryficowa@mastodon.social
       2025-12-27T11:06:16Z

0 likes, 0 repeats

W sumie... Chciałabym, by więcej ciekawych twórców z innych platform było na fediverse... I chciałabym, by więcej alternatyw dla YT miało automatyczne napisy, które można przetłumaczyć, bo niestety, ale nie ważne jak się staram, mój umysł ma problem z długotrwałym rozpoznawaniem słów po angielsku...Po prostu tego mi brakuje...#Fediverse #Mastodon #youtube #Peertube #Odysse #Vidlii

(DIR) Post #B1gKCGXgzQMaGGYkkq by Gryficowa@mastodon.social
       2025-12-27T11:09:43Z

0 likes, 0 repeats

I tak, największym problemem z fediverse jest to, że wiele platform jest kopią korporacyjnej wersji, co trochę ogranicza różnorodność :/Bo w sumie, chciałabym zobaczyć platformę video co jest jednocześnie forum lub portalem społecznościowym (Wiadomo, przejście byłoby w starym stylu, jak Gaia online, gdzie z gry możesz przejść na forum)#Video #Forum #Fediverse

(DIR) Post #B1gKCHqW8v12IwNIjg by Gryficowa@mastodon.social
       2025-12-27T11:12:13Z

0 likes, 0 repeats

I nie byłoby to w stylu YT i społeczności, a czymś innym... Po prostu odrębną rzeczą, ale należącą do tej samej strony na którą można przejść i tworzyć swoje wątki, ale też wstawiać video... Tak w jednym miejscu...Coś co w sumie chciałabym zobaczyć, bo byłoby to cholernie ciekawe, bo skoro łączyło się gry i forum, to jakby wyglądało Video X forum?#Video #Forum

(DIR) Post #B1gKCIo4ZUedHeErZ2 by Gryficowa@mastodon.social
       2025-12-27T11:22:51Z

0 likes, 0 repeats

Naprawdę jestem zmęczona kopiami... Tak, wiem, używam kopię twittera (Mastodon), ale rozumiecie co mam na myśli... Wszystko wygląda zbyt podobnie i to się staje nudne :/No fajnie, że YT ma alternatywy, ale ile z nich faktycznie daje coś nowego? No właśnie...Większość to kopie (Vidlii przynajmniej to kopia starego YT, ale wciąż... Kopia), więc jest pustka... Nawet starych funkcji z YT nie ma jak adnotacje...#Fediverse #Mastodon #Twitter #Youtube #Odysse #Vidlii #Peertube

(DIR) Post #B1gKCJpWlZPcSRvXTE by Gryficowa@mastodon.social
       2025-12-27T11:25:25Z

0 likes, 0 repeats

Wiem, większość wchodzi, by oglądać video, ale no... Dajcie więcej do zabawy, a nie, że wszystko jest najgorszymi wersjami YT... Po prostu dajcie coś NOWEGOBo po co ludzie mają dołączać do mniej żywej alternatywy, która jest taka sama i nie daje nic więcej? No właśnie...Fediverse ma spore problemy z tego powodu...#Fediverse

(DIR) Post #B1gKCKc5r0GCt4eKAa by Gryficowa@mastodon.social
       2025-12-27T11:29:09Z

0 likes, 0 repeats

Może powstać milion mikroblogów, ale wiele z nich będzie po prostu pustymi przez to, że ludzie nie mają powodu, by na nie wejść... I nie powinniśmy się dziwić, wiele z nich nie daje nic nowego, a zachęta "Nie ma patoli" raczej niewiele zdziała na dłuższą metę... Po prostu fediverse potrzebuje czegoś co się wyróżnia i nie jest gorszą kopią korporacyjnej wersji :/#Fediverse

(DIR) Post #B1gKCLDJcc2CkW43Bg by Gryficowa@mastodon.social
       2025-12-27T11:36:59Z

0 likes, 0 repeats

Bez względu jak lubię fediverse, nie będę udawać, że nie widzę tych problemów jaką jest bycie "Tym samym" cały czas... Ile można mieć tego samego? Naprawdę to jest NUDNE i chcę czegoś innego... Lemmy to kopia RedditaMastodon, Misskey i Pleroma to po prostu twitter (Aż trzy... Auć)Pixelfed to InstagramPeertube to youtubeFriendica to facebook...#Fediverse #Mastodon #Lemmy #Peertube #Pixelfed #Misskey #Pleroma  #Friendica

(DIR) Post #B1gKCMPPB9IcSIjDfc by mkljczk@pl.fediverse.pl
       2025-12-27T18:09:10.150845Z

0 likes, 0 repeats

@Gryficowa ciężko to powiedzieć o misskey

(DIR) Post #B1gKCPies1Tyisl8b2 by Gryficowa@mastodon.social
       2025-12-27T11:40:21Z

0 likes, 0 repeats

Z innych to:Bluesky, czyli kolejny twitter...Vidlii, Odysse, CDA, Dailymotion, Vimeo, Rumble czyli YT...Rozumiecie o co mi chodzi... Wkoło to samo...#Youtube #Bluesky #Twitter #Video #Odysse #CDA #Dailymotion #Vimeo #Rumble