Post AzXpFZQC4dARstuots by wikiyu@infosec.exchange
(DIR) More posts by wikiyu@infosec.exchange
(DIR) Post #AzXpFY70wSEPp7vzMm by HenrykWojtowicz@mastodon.social
2025-10-24T19:38:28Z
0 likes, 0 repeats
Dobrowolna współpraca z Ordo Iuris i jego członkami nie jest do obrony z pozycji lewicowych czy liberalnych światopoglądowo, żadna ilość retoryki tego nie zmieni. ❗Ordo Iuris to organizacja skrajnie prawicowa odpowiedzialna za homofobiczne deklaracje, SLAPPująca aktywistów, naciskająca na zakaz rozwodów i dalszą penalizację aborcji. Kolaboracja z ludźmi działającymi na szkodę kobiet, osób LGBT+ i imigrantów to nie tylko kompromitacja, ale utrata wiarygodności.#ordoiuris #polityka
(DIR) Post #AzXpFZQC4dARstuots by wikiyu@infosec.exchange
2025-10-24T19:41:03Z
0 likes, 0 repeats
@HenrykWojtowicz A dlaczego ktoś ma tego bronić? Kreml oszczędza i oba końce skrajnej polityki mają korzystać z tych samych prawników. Opinia publiczna ma płonąć to płonie. Nikomu chyba bardziej by nie zależało na tami "cross overze", przecież sam pomysł połączenia tych dwóch środowisk jest tak z dupy, że musiał to ktoś specjalnie zaplanować by jeszcze bardziej zamieszać w Polskim piekiełku. Pytanie kto na tym najbardziej zyskuje?
(DIR) Post #AzXpFaaVjl0xVBkZcW by HenrykWojtowicz@mastodon.social
2025-10-24T19:52:10Z
0 likes, 0 repeats
@wikiyu oj zdziwiłbyś się ilu obrońców ta postawa znalazła na muskowym piekłoportalu... niektórzy wszystko łykną, jeśli tylko zrobi to reprezentantka ich środowiska. A kto na tym zyskuje? No mamy tutaj wielu kandydatów, zresztą cała prawica zyskuje na braku silnej lewicy i demobilizacji liberalnych światopoglądowo wyborców.
(DIR) Post #AzXpFbgvdNk4vNlDGK by mkljczk@pl.fediverse.pl
2025-10-24T20:00:33.241346Z
0 likes, 0 repeats
@HenrykWojtowicz @wikiyu odpowiadasz osobie, która właśnie tworzy teorię spiskową, według której razemki to wspierana przez Kreml „skrajność” xD
(DIR) Post #AzXpHblqJJLrkX0t8a by mkljczk@pl.fediverse.pl
2025-10-24T20:00:52.135751Z
0 likes, 0 repeats
@HenrykWojtowicz @wikiyu choć nie zdziwi mnie jeśli to oficjalne stanowisko Wspólnego Jutra
(DIR) Post #AzY4ZN7B2QAuotv8xk by HenrykWojtowicz@mastodon.social
2025-10-24T22:48:23Z
0 likes, 0 repeats
@mkljczk @wikiyu ja to potraktowałem półżartem, sam raczej wychodząc z założenia, że jeśli już to wiadoma organizacja z Kremla finansowana chce mieć w Razem swoje dojścia i kontakty. Zresztą to nie ja mam powód się tłumaczyć, to nie ja robię za ten przyczółek i nie ja publicznie kompromituję wartości na które się powołuję.
(DIR) Post #AzY4ZOTXyjfB2ZOWTA by mkljczk@pl.fediverse.pl
2025-10-24T22:52:15.783064Z
0 likes, 0 repeats
@HenrykWojtowicz @wikiyu z tym ostatnim to się nie zgadzam, jesteś w stowarzyszeniu ex-razemków które powstało w celu legitymizowania prawicowego rządu