Post AyRFdxJZH6XEQQF5Sy by admin@wspanialy.eu
(DIR) More posts by admin@wspanialy.eu
(DIR) Post #AyRECr3cKbVnFIILgG by admin@wspanialy.eu
2025-09-21T09:07:55Z
0 likes, 0 repeats
Parę słów dla osób, które były na pol.social i rozważają wspanialy.eu jako swój nowy dom:1. Nie jesteśmy w katalogu Mastodona bo jestem jedynym adminem. Nie wiem czy to się kiedyś zmieni - trochę tego nie planuje? 2. Wspanialy to mój dom, gdzie mam też swoje prywatne konto. Chcę mieć nad nim kontrolę i będę hostował Mastodona tak długo, jak to będzie możliwe :)3. Oprócz Masto mamy też FreshRSS - tu tak samo. Korzystam każdego dnia i dbam, żeby działało perfekcyjnie. 4. Mamy dobry uptime - status.wspanialy.eu - i jak cokolwiek robię to w dzikich godzinach nocnych. 5. Mamy dużo znaków oraz zainstalowany glitch-soc który trochę zmienia doświadczenie Mastodona. 6. Moderuje serwer sam - ale jestem chronicznie podpięty do internetu więc reaguje bardzo szybko. Tak samo z prośbami o rejestrację. 7. Jak będziecie żyli i dacie żyć innym, to się świetnie tu odnajdziecie. Jak ktoś ma pytania, wątpliwości - to zapraszam do ich zadawania. Nie mam aspiracji, żeby być największym polskim serwerem. Ale kto wie co się stanie i jestem gotowy, gdyby się nam to rozrosło (nawet bardzo). ✌️
(DIR) Post #AyRFPkD3CcqZj5PwUi by admin@wspanialy.eu
2025-09-21T17:58:44Z
0 likes, 0 repeats
@f8 co?
(DIR) Post #AyRFdxJZH6XEQQF5Sy by admin@wspanialy.eu
2025-09-21T18:01:19Z
0 likes, 0 repeats
@f8 a, nie mam "potrzeby". Tylko dużo ludzi widzę, że szuka swoich domów w zastępstwie pol.social, więc chciałem zrobić małą wizytówkę
(DIR) Post #AyRG5xz4NbEWbr0kAi by admin@wspanialy.eu
2025-09-21T18:06:22Z
0 likes, 0 repeats
@f8 pewno nie, chociaż 1/4 z tego myślę, że mogę przyjąć