Post Awzdm1VYKx2KBkyu24 by rdrozd@101010.pl
 (DIR) More posts by rdrozd@101010.pl
 (DIR) Post #Awzau9atrAfXiofSIS by slavistapl@500plus.slavistapl.eu.org
       2025-08-09T11:49:57.566036Z

0 likes, 0 repeats

Patrząc na to, że napisałem już kilka tekstów na Kontrabandzie na temat działań Ministerstwa Cyfryzacji prowadzonego przez Gawkowskiego (Nowa Lewica), to jak widziałby się Wam wywiad z prezydentem Karolem Nawrockim (popieranym przez PiS) odnośnie suwerenności cyfrowej?Moim zdaniem by to pozwoliło na zachowanie obiektywizmu, gdyż na scenie politycznej znam zarówno zdanie rządzących oraz kogoś popieranego przez parlamentarną opozycję.Choć prywatnie do obecnego prezydenta jest mi daleko, to szczerze? Choćby skały wiadomo co robiły, to twierdzę, że mimo wszystko należy dać szansę nowemu prezydentowi wypowiedzieć się w tej sprawie – gdyż nie słyszałem, żeby Nawrocki publicznie się wypowiadał na tematy suwerenności cyfrowej.A jak wyglądałoby Wasze zdanie? Zagłosujcie w ankiecie lub zostawcie komentarz.Terminu nie chcę podawać – póki co robię rozeznanie. Chciałbym wiedzieć, jakie poparcie wśród polskiej sceny Fediwersum by miał ewentualny wywiad z Karolem Nawrockim.

(DIR) Post #AwzauAmdR1eNPVALE8 by mkljczk@pl.fediverse.pl
       2025-08-09T11:55:27.001337Z

0 likes, 0 repeats

@slavistapl wolałabym przeczytać wywiad z kimś z PiS-u, kto będzie w stanie samodzielnie udzielić odpowiedzi na ten temat. jeśli ktoś z kancelarii prezydenta, to niech będzie podpisany jako ta osoba, a nie jako Nawrocki

(DIR) Post #Awzdm1VYKx2KBkyu24 by rdrozd@101010.pl
       2025-08-09T12:01:07Z

1 likes, 0 repeats

@slavistapl Należy mieć na uwadze taką rzecz, że **wszystko** co KN będzie robił przez najbliższe dwa lata ma służyć wygraniu przez PIS kolejnych wyborów. Tak więc Twoja rozmowa zostanie zaakceptowana tylko jeśli ktoś w kancelarii (czy sztabie) uzna, że się do tego przyczyni. Tak samo będą wyglądać odpowiedzi. Dowiemy się, że suwerenność cyfrową to nam Tusk zabiera.Może warto rozważyć rozmowę z Szefernakerem, on wydaje się znacznie bardziej ogarnięty i nie będzie jechał sloganami.(oznaczam profilaktycznie #plpol)