Post AwmrAOfce08ZKCAH0C by aemstuz@pol.social
 (DIR) More posts by aemstuz@pol.social
 (DIR) Post #AwmrAKaVp3fmfBk8Tw by SceNtriC@101010.pl
       2025-08-03T07:45:36Z

0 likes, 0 repeats

Czytam sobie książkę o marketingu i przyznam, że akurat tam takich fragmentów się nie spodziewałem. Albo autorzy są aktywistami prywatności, albo trollują.Miło, że autor tak pisze, aczkolwiek na bazie moich doświadczeń nie ukrywam, że raczej posądzam go o pisanie głupot. Raczej nie widzę odpływu pokolenia Z i Alfy w kierunku Masto - co innego taki Discord, fakt. Z drugiej strony miło, że wspomniano o tym.Ale o samym Fediverse (na razie) nie ma ani słowa :) Fediverse = Mastodon w tym fragmencie. Natomiast zdecydowanie nie mam do nich o to żalu, bo krytyką tylko byśmy zniechęcali.(fragmenty z "Marketing 6.0 Przyszłość jest immersyjna")#książki #marketing #Mastodon

(DIR) Post #AwmrAMQeyeyqND9IP2 by aemstuz@pol.social
       2025-08-03T07:56:38Z

0 likes, 0 repeats

@SceNtriC Ja mam wrażenie, że tu to same Xy i Ygreki to są, a Alphy i Zetki lubią się odmóżdżać na TikToku. Ale może po przekroczeniu 30tki zacząłem się tak błyskawicznie starzeć, że już narzekam na „tę dzisiejszą młodzież” 😄

(DIR) Post #AwmrANt3YZHytZRUIq by SceNtriC@101010.pl
       2025-08-03T08:01:06Z

0 likes, 0 repeats

@aemstuz Też mam takie wrażenie - tutaj jest więcej nieco bardziej dojrzałych ludzi. Ale żeby nie było - są też młodsi, nawet w wieku szkolnym, stąd napisałem o tych "głupotach".Ale w ogóle zaskakująco pozytywny fragment o Masto jak na książkę o marketingu. Będę czytał dalej - może do tego wrócą.

(DIR) Post #AwmrAOfce08ZKCAH0C by aemstuz@pol.social
       2025-08-03T08:04:45Z

0 likes, 0 repeats

@SceNtriC Ciekawi mnie, kiedy to było wydane. Bo ten fragment brzmi trochę, jakby autor(ka/zy?) pisali to pod wpływem którejś migracji z Xa… Jeśli tak, to nie wiem, czy wyciąganie takich wniosków pod wpływem chwili świadczy dobrze o tej książce (ja to serio marudny się zrobiłem xD)

(DIR) Post #AwmrAPb3CU4gCJ28W0 by SceNtriC@101010.pl
       2025-08-03T08:23:57Z

0 likes, 0 repeats

@aemstuz Książka została wydana w 2024 roku, a napisana została na pewno długo po pandemii, bo odpowiednie fragmenty na to wskazują. Inny fragment wskazuje, że została wydana krótko po wyjściu ChatGPT, bo nie są wspominane inne LLMy, a sam Chat jest pokazany jako coś, co może zmienić zachowania w Internecie.

(DIR) Post #AwmrAQHwd0NyLL6ONE by mkljczk@pl.fediverse.pl
       2025-08-03T08:26:18.561525Z

0 likes, 0 repeats

@SceNtriC @aemstuz „długo po pandemii” to będzie za jakąś dekadę :)