Post AwOG4z4BrGiON0M4Uy by dwarf@social.net.ua
 (DIR) More posts by dwarf@social.net.ua
 (DIR) Post #AwOG4qFCexB10YREum by dwarf@social.net.ua
       2025-07-22T11:21:19.801748Z

1 likes, 1 repeats

І того, останні враження перед оглядом Fairphone 5 + Ubuntu Touch. Не зря я відтягувала огляд, бо з часом проявилось стіки дискомфортних, але не критичних багів та особливостей.1. ПоліванівкаВсе що стосується японської це поліванівка2. Апдейти на LTS не стабільніПочуття ніби сидиш на арчовому тестінгу. Лягаєш спати - є вайфай, прокидаєшся - тільки мобільний інтернет. І такого багато. Потім руцями фіксиш і все більш менш нічо так.3. QT5 СУКАБЛЯЯ люблю Qt, аля чортзабирай інколи і оновлюватись треба. Тому аплікухи звичні юзеру постмаркету тут не працюють, через різницю, а мануально проапдейтити не можна, бо тоді OTA апдейти перестають працювати4. Тримай ще один девайсЧерез старий Waydroid, неможливо накатити Дію, навіть на GAPPS контейнер. З банками ще все норм, але Дія та Київ Цифровий мертві. Слава хлулу у мене є з десяток старих смартфонів де це працює тому я не парюсь особливо5. ЕнергоефективністьЇї немає. Крапка. Батареї чеснодебільника вистачає під бубунтою рівно на пів дня, ну може 0,75 якщо пощастить6. Клік - уйобіщне гавноКлік - місцевий менеджер пакетів. Нахіба? А шоб було як в андроїді. Бісить, тормозить, апдейти раз в три роки, деякі аплікухи з OpenStore навіть не запускаються (це камінь в твій огород, Librewolf), що тре качать їх з лівих сайтів. 7. Snap - ще більш уйобіщне гавноВсі ми "любимо" снеп. Але тут я вперше не можу його навіть терпіти. Хочеш просто щось поставити через apt - АХАХАХА, ЙДИ ДО БІСА АПТ ТУТ ЗАБОРОНЕНИЙ. як альтернатива, є Libertine контейнери для встановлення всякого типу як на десктопну убунту, але він працює через раз, і так, .deb за весь час в мене так і не вийшло встановити. Залишається тільки це курвисько що снепом кличуть, але хочте прикол? ВСІ СНЕПОВІ АПЛІКУХИ ДЕІНСТАЛЯТЬСЯ ПІСЛЯ АПДЕЙТУ СИСТЕМИ ЧЕРЕЗ ОФ. OTA АПДЕЙТЕР.8. Це не чистий LinuxВ ядрі цієї іграшки скоріше обванілений андроїд, без зайвих фіч, аніж трушний лінукс, тому оновлення ядра можна не чекатиНу шо, пані, панове і всі інші - задавайте питання, що цікавить, які проблеми не розкрила і тп

(DIR) Post #AwOG4rTQ5a8uow66iG by link@twink.men
       2025-07-22T11:37:47.589Z

0 likes, 0 repeats

@dwarf@social.net.ua ubuntu на qt навіть якось не звучить =0іноді дивлюся на postmarketOS та інші мобільні лінукси, але розумію, що їм усім ще дуже-дуже-дуже-дуже-дуже-дуже-дуже далеко до того, щоб стати дійсно кориснимиВ ядрі цієї іграшки скоріше обванілений андроїд, без зайвих фіч, аніж трушний лінукс, тому оновлення ядра можна не чекатидумаю це для того, щоб забезпечити сумісність з найбільшою кількістю існуючих пристроївщодо усього іншого виправдань не можу вигадати =Р

(DIR) Post #AwOG4z4BrGiON0M4Uy by dwarf@social.net.ua
       2025-07-22T11:22:26.264314Z

0 likes, 0 repeats

@rada @ua

(DIR) Post #AwOHKMbiiSpTg7w5Fg by dwarf@social.net.ua
       2025-07-22T11:48:22.697432Z

1 likes, 0 repeats

@foresleну штош, я зараз доучую зайця щоб писати під армовий та рісковий хардвар і у мене є вже концепт immutable мобільного-рісктопного дістрюка. якщо цікаво, можу скинуть тези які я писала (на пару з qwq, хехе) для свого наук. керівника. частина з тих тез вже реалізована на моїй рісковій залізячці, тому скажу такСКОРО БУДЕ ЩОООСЬ...

(DIR) Post #AwOHRu7mUyxTenWmYq by dwarf@social.net.ua
       2025-07-22T11:51:15.299549Z

0 likes, 0 repeats

@foresleP.S. це всіх стосується. я поки не дуже можу розголошуватись просто, тому тіки в пп можу скинути концепт. якщо у вас є матриця - пишіть мені, скину доку

(DIR) Post #AwOHRv7omKa8lCYKG0 by link@twink.men
       2025-07-22T11:53:11.713Z

0 likes, 0 repeats

@dwarf@social.net.ua я б також був б непроти почитати ​:neocat_cute:​