Post Avmozb7HJeld5tNovI by rozie@mastodon.online
(DIR) More posts by rozie@mastodon.online
(DIR) Post #AvmozYi2GXO3d1YdIe by siwa@pol.social
2025-07-03T11:35:38Z
0 likes, 0 repeats
Pisiory pałowały dziewczyny, z Bąkiewiczem i faszolami w drużynie. Zamykali w ciupie. Jednej złamali rękę. Stawiali przed sądem za powieszenie kartki na drzwiach. Posłanki pryskali gazem. A te ciamajdy nie potrafią wypierdolić tej hołoty z przejść granicznych i dróg dojazdowych, tylko łagodnie zachęcają ich do wstąpienia do Terytorialsów i Straży Granicznej.Powiedzieć ciamajdan, to nic nie powiedzieć.#polityka #wulgaryzmy #faszole #ciamajdan
(DIR) Post #AvmozZtPri5JIbtEg4 by merigold@c.im
2025-07-03T19:32:01Z
0 likes, 0 repeats
@siwa dławię się z bezsilnej złości, jak o tym czytam. Niektórzy z nich podszywają się pod policję, a policja nic.
(DIR) Post #Avmozb7HJeld5tNovI by rozie@mastodon.online
2025-07-03T19:39:15Z
0 likes, 0 repeats
@merigold @siwa Ale podszywają się? Bo w radio mówili, że mają kamizelki odblaskowe z napisem Police. Taka miejscowość koło Szczecina.Więc jeśli się podszywają to jest paragraf. Ale jeśli ktoś uważa, że każdy w takiej kamizelce jest policjantem lub go udaje to... Brak słów.
(DIR) Post #AvmozbvcIV27c0w1Nw by siwa@pol.social
2025-07-03T21:45:08Z
1 likes, 0 repeats
@rozie @merigold Haha, wink wink, nie podszywają, to taka miejscowość. Uczyłam w szkole, to lokalny dres przychodził na lekcje z kijem bejsbolowym i cisnął pedagogom kit, że po szkole idzie na trening bejsbola. W Warszawie. W 1996.Więc podszywają się. Mają kamizelki, lornetki i zachowują się jak strasz graniczna.
(DIR) Post #Avmp8WJSXq5snoKrBY by rozie@mastodon.online
2025-07-04T04:56:17Z
0 likes, 0 repeats
@siwa @merigold No ponoć tak to sobie podobno wymyślili. Happening pierwsza klasa. Wg mnie sama kamizelka to za mało by mówić o podszyciu. Straż graniczna z napisem Police?
(DIR) Post #Avmp8XXfyT3mcBziz2 by siwa@pol.social
2025-07-04T08:55:41Z
1 likes, 0 repeats
@rozie @merigold No, to nie mów.Bo moim zdaniem cały enturage robią taki, żeby kierowca jadący droga szybkiego ruchu zatrzymał się przy ich "posterunku". I "kontrolują" samochody.Jak to dla Ciebie nie jest podszywanie się pod służby, to może powinieneś, nie wiem, więcej wody pić?