Post AtuyVpRznJSQNOcI3E by ggn@lewacki.space
(DIR) More posts by ggn@lewacki.space
(DIR) Post #AtuyVpRznJSQNOcI3E by ggn@lewacki.space
2025-05-09T12:34:33Z
0 likes, 0 repeats
.@mkljczk nie wiecie przypadkiem jak ma być rozwiązana walidacja samej aplikacji mobywatela w wyborach? bo jedyne co nam przekazali na szkoleniu to że mamy sprawdzać datę i personalia. ale sam se mogę skrobnąć apkę co po zeskanowaniu losowego kodu QR wypluje mi dane osoby X z obecnym timestampem. jak dla mnie na razie to opiera się na obscurity że nie wiadomo (albo nie umiem tego znaleźć) jak będzie wyglądał ekran z danymi. imo powinien być zwracany też jakiś string do sprawdzenia
(DIR) Post #AtuyVq3DYvEQEq214K by ggn@lewacki.space
2025-05-09T12:40:50Z
0 likes, 0 repeats
@mkljczk wytyczne bezmyślnie zakładają że urządzenie obywatela jest zaufane, co jest idiotyczne
(DIR) Post #AtuyVqWdnWldi5nVvk by mkljczk@pl.fediverse.pl
2025-05-09T12:50:03.946394Z
0 likes, 0 repeats
@ggn to naprawdę tak wygląda? XDD po coś jest weryfikator.mobywatel.gov.pl
(DIR) Post #AtuyVucSZpnaPIYDYW by ggn@lewacki.space
2025-05-09T12:44:46Z
0 likes, 0 repeats
może coś wiecie @niebezpiecznik @mateuszchrobok @zaufanatrzeciastrona ?jak dla mnie to wcale nie lepsze rozwiązanie niż weryfikacja ruszania się flagi...
(DIR) Post #Atuzas5NWYNlx30QQy by ggn@lewacki.space
2025-05-09T12:54:00Z
1 likes, 0 repeats
@mkljczk nie można użyć własnego urządzenia bo zapisują się podobnież te dane zweryfikowane: musieliby każdej komisji przydzielić służbowe urządzenie tylko do tego... ale ludzie, wystarczyłoby dodać tylko weryfikację hasha i timestampu na jakiejś stronie i fajrant, kartki mogłyby zostać... co za debile tam pracują?