Post AscFGuRlWEZdlBVhLc by enza_paz@pol.social
 (DIR) More posts by enza_paz@pol.social
 (DIR) Post #AscFGuRlWEZdlBVhLc by enza_paz@pol.social
       2025-03-31T13:04:19Z

1 likes, 0 repeats

Wróciłam na fejsbuka xDCo gorsza przypadkiem, bo mi insta scrosspostował wpis na zdezaktywowane konto, czym je uruchomił. Może ja coś kliknęłam, a może to diabelstwo samo z siebie wykonało proces, nie wiem, niepokojące. Na początku się wkurzyłam, ale potem dotarły do mnie reakcje ludzi, których ten wpis ucieszył. Dotarło też do mnie, jak bardzo ich lubię i jak mi na nich zależy. No i skoro jestem tak szczęśliwa, tak pełna życia i miłości, to miłością spróbuję pohakować te podłe algorytmy mety.Jeszcze w kościele było wczoraj na kazaniu o tym, by dzielić się z ludźmi swym chlebem powszednim i nie zatrzymywać tego, co dobre, dla siebie. Ostatnio mocno rezonują we mnie te teksty kazalne - przed tygodniem rozważane były powinności chrześcijańskie w kwestii obrony praw człowieka przed nienawiścią i dyskryminacją, wczoraj dzielenie się tym, co dobre.Nie pokonam zła tego świata, ale podzielę się Dobrem, które otrzymałam i które noszę w sobie. I będę to robić nawet na salonach diabła, bo tam cierpimy najbardziej.

(DIR) Post #AscFXTnvpPWw3KmOyu by lukaso666@chaos.social
       2025-03-31T13:41:04Z

1 likes, 0 repeats

@enza_paz zaskakujące jest dla mnie motywowanie pozostania na fejsbuku kazaniem..

(DIR) Post #AscFXYQ0fmMkMacrtA by enza_paz@pol.social
       2025-03-31T14:03:25Z

1 likes, 0 repeats

@lukaso666 hahahaha :DNie, musiałam źle się wyrazić :)Tam po prostu są osoby, którym mogę jakoś pomóc. Ludzie korzystają z fb jako miejsca, w którym piszą o swoich lękach i szukają wsparcia znajomych.Sama to robiłam.. No i dobre ciocie są potrzebne na tym portalu ;)