Post ArZHky5jh4e2berVaK by Lo_Riot@soc.ua-fediland.de
 (DIR) More posts by Lo_Riot@soc.ua-fediland.de
 (DIR) Post #ArY6kZyg3TzxAHDEXY by georgus@twiukraine.com
       2025-02-27T13:48:43Z

0 likes, 0 repeats

Коротко про мовну ситуацію в Одесі, точніше про її п*здецовість... Зара буде крик душі:Я постійно ходжу по різних маленьких магазинчиках у себе на районі, і близько у половині з них обслуговування ведеться кацапською, навіть попри те, що клієнт (у даному випадку це я) говорить виключно українською. В більшості інших обслуговування ведеться двома мовами й перехід відбувається тільки якщо клієнт звертається українською (у мене кілька разів було таке, що умовно я купляли десь щось, говорили українською, мені відповідали також українською, але до чи після мене вже до зросійщених клієнтів персонал звертався також руснявою). І, здається, в моєму районі немає взагалі жодного закладу, де мовне питання не порушується на тому чи іншому рівні...Питання: якої ви, бляха, хочете перемоги над руснею, коли самі ж добровільно граєте на руку їхнім наративам?!...#100дописівукраїнською @rada @ua

(DIR) Post #ArY6kayMM9L2Fa4UgS by esther@twiukraine.com
       2025-02-27T14:21:15Z

0 likes, 0 repeats

@georgus @rada @ua Я в перший та останній раз допомагала біженцям з України по U4U. Родина з Одеси. До перетину кордону зі мною спілкувалися українською , після перетину росіянською. Окей, хер з ним, не мені засуджувати і взагалі люди травмовані, чого чиплятися. Але потім мені почали обдристовича цитувати та руснявивих блогерів, заявляючи що причина повномасштабної війни це українська влада, та далі по методичці. Ще потім, дитину забирають з безкоштовного американського садочка в який ми допомогли потрапити і віддають в рузкій садік. Бо дитині так зручніше. Коротше після цього я вирішила що я недостатньо гуманіст і більше таким не займаюся

(DIR) Post #ArY6kbclvtfGGuylfs by gamerua@soc.ua-fediland.de
       2025-02-27T16:09:30Z

0 likes, 0 repeats

@esther @georgus @rada @ua не мені про це судити, але часто чую такі історії. Через це схиляюсь до думки, що в Україні треба вводити тест на громадянство і видавати паспорт громадянина та не громадянина.І єдина відмінність буде в праві голосу. Не громадяни хай живуть в Україні, відкривають бізнеси, користуються дією, але не голосують. Бо ці любителі толстоевського знову будуть тягти країну в кацапське ярмо. А зараз вони користуються усіма перевагами українського паспорта, хоча по факту є рупорами кацапської пропаганди😔

(DIR) Post #ArY6kcELgBiq9SYmFE by qugalet@pl.m0e.space
       2025-02-27T16:19:50.649830Z

0 likes, 0 repeats

@gamerua @esther @georgus @rada @ua і як ти будеш перевіряти? + якщо вже так, чомусь думаю, що буде 100% варіант як обійти

(DIR) Post #ArZHky5jh4e2berVaK by Lo_Riot@soc.ua-fediland.de
       2025-02-27T20:01:24Z

1 likes, 0 repeats

@georgus не бачу нічого дивного тут, більш русифіковані міста набагато довше переходять на українську. Це буде тривати роками, але врешті-решт російської буде все менше і менше