Post AohMVA2UDdbM5QBoEi by Lo_Riot@soc.ua-fediland.de
(DIR) More posts by Lo_Riot@soc.ua-fediland.de
(DIR) Post #AohMV8aRcPZnaA3ttA by prokopets@masto.ink
2024-12-04T09:33:50Z
0 likes, 0 repeats
Помітила, що в Дніпрі українською спілкуються в більшості своїй старші люди, приблизно мого віку та вище. В той час як молодь продовжує розмовляти російською.У мене припущення, що це пов'язано з тиском оточення: сформована особистість вже може відстояти свою думку та пояснити, чому послуговується українською, в той час як підлітки дуже залежні від думки близьких друзів та не мають сміливості у прийнятті твердих рішень. Можливо, ще грає стара травма «засміють» або страх бути не таким, як всі.Цікаво, чи є в цьому доля істини.
(DIR) Post #AohMVA2UDdbM5QBoEi by Lo_Riot@soc.ua-fediland.de
2024-12-04T09:50:55Z
1 likes, 0 repeats
@prokopets Раніше вважалося круто і сучасно спілкуватися російською, а українська вважалась мовою селюків. Воно вже звісно не так, але все ще звичка серед молоді залишилася спілкуватися російською на жаль
(DIR) Post #AohMaoJxsZXwSz3i4W by qugalet@pl.m0e.space
2024-12-04T09:53:34.074070Z
0 likes, 0 repeats
@Lo_Riot @prokopets та взяти навіть чарти і чесні опитування з приводу музики. типу всім похуй, так і слухають, в чартах українська (нмсд) в більшості через те, що трц і радіо вмикають музику через стрімінгові сервіси
(DIR) Post #AohrCrsE7Gkt779Duq by prokopets@masto.ink
2024-12-04T11:58:10Z
1 likes, 0 repeats
@qugalet @Lo_Riot Далеко не треба ходити: мій брат (23 роки) досі слухає російську музику. І в ігри грає російською. Я поки нічого не роблю з цим, бо навряд чи можу, все його оточення таке саме. Пояснюю, звичайно, взаємозв'язок прослуханого руснявого лайна та кількості ракет, які впали нам на голову, але.Роблю маленькі кроки: розмовляю та переписуюсь з ним українською, дарую книжки українською тощо.