Post AnjN254yJvFSZplKBk by zen@social.net.ua
 (DIR) More posts by zen@social.net.ua
 (DIR) Post #AnjN22VnrhvccBID5s by zen@social.net.ua
       2024-11-04T22:27:45.820527Z

0 likes, 0 repeats

А дивіться, які скарби можна передзамовити на вінілі.https://vinyla.com/products/fantom-2-bez-kontrolyuhttps://vinyla.com/products/fantom-2-zoryani-vijni#Фантом2 #Україна #уанет #СлухайУкраїнське #Вініл #Fantom2 #Ukraine #uanet #ListenUA #Vinyl

(DIR) Post #AnjN244a3tLDSKZUwK by qugalet@pl.m0e.space
       2024-11-05T11:15:42.677045Z

0 likes, 0 repeats

@zen я б купив зоряні війни чисто через картинку, хоча в мене програвача немає

(DIR) Post #AnjN248TpOSbeQOc1A by michael@social.net.ua
       2024-11-05T08:25:49.873922Z

0 likes, 0 repeats

@zen а де їх потім слухати? І з ким?

(DIR) Post #AnjN254yJvFSZplKBk by zen@social.net.ua
       2024-11-05T10:46:53.650697Z

1 likes, 0 repeats

@michael є два шляхи, або купити новий програвач вінілу, що вийде не дешево, або пошукати б/в.Я перед тим, як купити новий, спочатку з колегою "відновив" програвач, який він купив на olx за 150 грн. За легендою, у цього програвача з радянського лише дерев'яний корпус, а шасі було імпортовано з Європи. Але все одно, там вже хтось поставив не рідний тонарм, і тому доводилося на голку зверху 25 копійок зверху ставити. І це ще пощастило, що електроніка жива, і головне - голка ціла.Тому я рекомендую повивчати ринок, і купити щось сучасне, з чим не буде проблем на наступні 10-20 років.

(DIR) Post #AnjN6x9LEIBdQq84vY by qugalet@pl.m0e.space
       2024-11-05T11:16:41.907148Z

0 likes, 0 repeats

@zen @michael поясни, як ти знаходиш свої пости 5річної давнини? я деякі свої старі знайти не можу, хоча їм всього 2 роки...

(DIR) Post #AnjNWDYJNieNXlr8GO by zen@social.net.ua
       2024-11-05T11:20:37.155101Z

1 likes, 0 repeats

@qugalet в даному випадку просто в профілі відкрив медіа, і проскролив історію за 5 років 🙂Звикнути на все вішати теги я не зміг, тому коли якийсь текст треба знайти, то ліпше вивантажити дамп в json, і далі вже bash+jq рятує ситуацію. Якщо звісно ж не лінь таким займатись.@michael

(DIR) Post #AnjV5TeeCmrdIYa0Om by zen@social.net.ua
       2024-11-05T11:29:05.151471Z

1 likes, 0 repeats

@qugalet а щодо платівки, є певна тенденція в українських релізах на кольоровому вінілі. Приємно, що музичні гурти теж зацікавлені в цьому, і як результат маємо на вінілі круті альбоми, які раніше максимум на  касеті виходили та/або CD. Тому є сенс за для збереження історії купувати платівки, навіть якщо програвача, поки що, нема.Про всяк випадок додам, що я просто меломан, і ніяк не пов'язаний з виготовленням та продажу вінілу. 😅 Жодної копійки я не отримую за рекламу українських платівок, для мене це просто круте хобі.

(DIR) Post #Ank5dpq5pIymIYcETI by michael@social.net.ua
       2024-11-05T16:45:49.472048Z

0 likes, 0 repeats

@zen @qugalet платівки легко пошкоджуються, тому задля збереження історії це не варіянт. Але вони не потребують жодної ОС для програвання, і не жуються, як касети.Можливо, AudioCD є кращим рішенням задля історії, незважаючи на потребу у лазері замість голки? Адже вони теж не потребують ОС і не жуються, зате займають менше місця.Більше схоже на гайп, щоб вибити з нещасного користувача більше грошей (1900 грн за шмат пластику, 9700 за програвач).

(DIR) Post #Ank5dqwrhbzTjqn9fM by zen@social.net.ua
       2024-11-05T18:42:15.833791Z

1 likes, 0 repeats

@michael кожен обирає свій носій даних, який йому до вподоби.AudioCD, як на мене, занадто куций для хорошого оформлення. Хоч пісень і більше може влізти, але хороше оформлення краще передає той настрій, в який виконавець хотів би нас занурити. До того ж цифра пишеться на AudioCD один в один без змін, тоді як вініл вимагає додаткових зусиль, що відповідно змушує виконавця переслухати результат ще не один раз перш ніж обрати саме те звучання, яке йому сподобається. Та й сам підхід до прослуховування музики різний, вініл це цілий процес, де переключати треки за бажанням можна, але не так зручно як в AudioCD, що в певному сенсі примушує тебе прослуховувати пісні саме в тому порядку, як хотів виконавець, щоб ти їх прослухав.А щодо пошкоджень, то чим більше боїшся втратити альбом, то тим цінніше він стає, тим обережніше з ним поводишся. Це справедливо для будь-якого фізичного формату.@qugalet