Post AnMFrEQKyQKjPVzL6G by jakubzelenka@mastodon.social
(DIR) More posts by jakubzelenka@mastodon.social
(DIR) Post #AnMFrEQKyQKjPVzL6G by jakubzelenka@mastodon.social
2024-10-25T07:20:19Z
0 likes, 0 repeats
Potřebuji poradit. Zdejší komunita mi trochu vyčítá, že jsem zatím nezaložil profil Page Not Found na Mastodonu. Je k tomu jeden důvod. Už teď sám za celou redakci spravuji účet redakce na FB, Instáči, YouTube, X, LinkedIn a intenzivně využívám i Reddit. Protože tu mám silný profil a tak nějak si mě lidé s Page Not Found spojují, přišlo mi lepší sdílet přes ten osobní. Jaký přesně by byl benefit, z toho, kdyby tu byl čistě redakční účet? A proč tuto variantu případně preferujete?
(DIR) Post #AnMFrFhOEVZHMgyTJo by fuxoft@kompost.cz
2024-10-25T07:36:51Z
0 likes, 0 repeats
@jakubzelenka Některé lidi zajímá, co jim chce sdělit Jakub Zelenka. Jiné lidi zajímá, co zveřejňuje "Page not Found". Tyto dvě množiny se protínají, ale rozhodně nejsou identické. Zrovna v případě Mastodonu by neměl být problém použít bota, který by zcela automaticky postoval odkazy na nové články PnF na mastodon profil PnF.Já zrovna uvažuju, jestli oddělit příspěvky na fffilm.cz od svého soukromého profilu, ale zatím jsem to neudělal...
(DIR) Post #AnMKuYHq507nebPqrI by danielsnor@mastodon.social
2024-10-25T08:33:27Z
0 likes, 0 repeats
@fuxoft @jakubzelenka Dobře funguje Buffer pro publikaci na víc socek najednou, a samo i IFTTT funguje.
(DIR) Post #AnMRcPNJArJ6TtGmSe by honzajavorek@mastodonczech.cz
2024-10-25T09:48:31Z
0 likes, 0 repeats
@fuxoft @jakubzelenka Nejsem fedi expert, ale něco mi říká, že když to má aspoň hashtagy, tak si to lidi můžou případně vyfiltrovat nebo nějak mutnout. Osobně to ale nevyužívám, tak nevím, jak dobře to funguje.Mít separátní účet (PnF, FFFilm) mi dává smysl, pokud chci budovat značku té věci a postupně ji zbavit závislosti na své osobě. Na ten účet bych automaticky postoval vše nové a na osobním účtu bych dělal boosty toho, co chci za sebe zpropagovat.
(DIR) Post #AnMTZmL1Xbhejv4i8G by honzajavorek@mastodonczech.cz
2024-10-25T09:54:52Z
0 likes, 0 repeats
@fuxoft @jakubzelenka Takže u FFFilmu bych úplně neviděl ten benefit. U PnF to může mít smysl. Týmový projekt, do budoucna se dá očekávat sdílení účtu, delegování... Buduje se povědomí o značce, logu. Do účtu Jakuba se dostane jen on a když onemocní, nic se tu neobjeví. Pokud jednou budou na fedi i další přispěvatelé do PnF, mohou všichni boostovat "ofiko" příspěvky, což vypadá trochu lépe a počty reakcí se sečtou. A až udělají Jakub s Apolenou exit a prodají Babišovi, ofiko účet snadno předají.
(DIR) Post #AnMTZn90XlgZEwSd2e by fuxoft@kompost.cz
2024-10-25T10:10:35Z
0 likes, 0 repeats
@honzajavorek @jakubzelenka Benefit u FFFilmu spočívá v tom, že 1) značná část lidí co mě sledují neumí česky (FFFilm je pouze česky) a 2) existují lidi, které zajímají naše filmové recenze, ale nezajímá je můj nechutný humor nebo moji psi.
(DIR) Post #AnMUt1Lu2iIslHE2JU by honzajavorek@mastodonczech.cz
2024-10-25T10:25:11Z
0 likes, 0 repeats
@fuxoft @jakubzelenka Je fakt, že jsem u někoho četl, že mu admini instance dokonce blokují celý kompost, takže pokud je ten humor problém, asi by ten účet měl být i hostovaný na nějakém neutrálním území.
(DIR) Post #AnNPELVrsLsynrdEWG by honzajavorek@mastodonczech.cz
2024-10-25T10:31:38Z
0 likes, 0 repeats
@fuxoft @jakubzelenka Jinak tohle češtinu a blokovanou instanci neřeší, ale psy a humor jo.Opačnou funkci jsem teda ale nenašel. Nemůžu sledovat Fuku bez FFFilmu, můžu to filtrovat jen podle jazyka.Takže pokud chce někdo PnF bez Jakuba, tak to jde, ale pokud chce někso Jakuba bez PnF, tak to (asi) nejde.
(DIR) Post #AnNPWIRQ2EeUUN6tbk by smoon@mamutovo.cz
2024-10-25T10:52:02Z
0 likes, 0 repeats
@honzajavorek @fuxoft @jakubzelenka Jde to, normálně lze zablokovat hashtag, takže pokud bude používán dostatečně unikátní hashtag, tak s tím není na mastodonu problém. Nevím jak v ostatních částech fedi. Ostatně například @pavel (naše cestovatelská hvězda) používá hashtagy právě proto, aby si lidi mohli zablokovat jen určitý jeho kontent. Třeba cestu do a z korporátu :-)
(DIR) Post #AnNPWJ57ecPYTVgbUe by honzajavorek@mastodonczech.cz
2024-10-25T11:17:42Z
0 likes, 0 repeats
@smoon @fuxoft @jakubzelenka @pavel Ale jak?
(DIR) Post #AnNPWJnmyY8ki2aH7A by smoon@mamutovo.cz
2024-10-25T11:26:14Z
0 likes, 0 repeats
@honzajavorek V nastavení si uděláš filtr přímo na ten hashtag. Já tam mám třeba ten na přiloženém screenu níže 😃 @fuxoft @jakubzelenka @pavel
(DIR) Post #AnNPWKIH9CWiEaqcdM by fuxoft@kompost.cz
2024-10-25T20:59:48Z
0 likes, 0 repeats
@smoon @honzajavorek @jakubzelenka @pavel Ohledně feedu a hashtagů v něm již mám implementované toto ultimativní řešení pro každého, kdo se nebojí RSS: https://www.fuxoft.cz/feed/A pomocí mastofeed.org nebo něčeho podobného se dá z jakéhokoliv RSS feedu na https://www.fuxoft.cz/feed/ udělat zpětně zase Mastodon účet kdekoliv, takže... REKURZE!!!