Post AlVE0VCyRPdgbHN3oW by Shizanit@soc.ua-fediland.de
(DIR) More posts by Shizanit@soc.ua-fediland.de
(DIR) Post #AlVDJWXNcjSwGpQE7s by foji@social.net.ua
2024-08-26T18:01:09.780254Z
0 likes, 0 repeats
:peertube: Хотів сказати деякі речі щодо інстансу peertube.in.ua1-2 тижні тому я почав цікавитись децентралізованою платформою для відео-хостингу PeerTube, і побачив цей сервер на сторінці у вікіпедії, який мені доволі швидко припав до душі через його активність та цікавий контент на ньому ( @michael з челенджом #100ДописівУкраїнською знімає цікаві туторіали, і є причиною за якої я вперше дізнався про цей сервери Плероми, через який я і пишу це зараз).І я ж створив таки нарешті сьогодні на ньому аккаунт з планами публікувати туди відео свої, щоб робити свої внески в укрфедиверс, але що більше я дивився на саму платформу то більше вона виглядала не привабливою для розміщення відео.Абсолютно 0 написаних правил, що може викликати запитання звісно. 0 кастомізації серверу, окрім одного речення на головній сторінці без додаткової надалі кастомізації. Просто нічого про те, які люди за цим сервером стоять, чи можна їм довіряти з своїми даними, які хоча б специфікації у сервера, бо мабуть не яскраві далеко, бо чому мені пише що я можу викладати максимум 5 гігабайт відео за весь свій аккаунт? Я чесно кажучи був би радий якби я щось просто не так зрозумів, але ж якщо це так то це ж капець.Просто так, хотів сказати що сервер дуже лімітовано виглядає, дуже сиро ніби піртьюб просто поклали туди і майже нічого не змінювали, і не втілює багато довіри та впевненості в тому, що ті дані які я там залишаю зберігаються в безпеці.Звісно ж якби я міг сам хостити свій інстанс я би давно таке вже би провернув діло, але навіть так дивлячись на те, що так виглядає найбільш поширена мені відома платформа укрфедиверсу для відео, то це просто печально якось виглядає@ua #PeerTube #укрфедиверс
(DIR) Post #AlVDJXSoBDP38wI5dg by noctilua@social.noleron.com
2024-08-30T18:37:17Z
0 likes, 0 repeats
Інстансу дійсно не вистачає переліку правил, дійсно не вистачає опису того, як працює, де хоститься, і ким керується. «Welcome to this PeerTube instance!» це не те, чим має зустрічати опис добре доглянутого інстансу. Модерація федерованої стрічки мене теж не дуже влаштовує, я кидав скарги на певні інстанси, які було би доцільно дефедерувати, але вони досі знаходяться за пошуком і власне в стрічці. Тим не менш, під капотом інстанс працює досить солідно, сервіс доступний безперебійно, федерує стабільно, має достатньо місця та пропускної здатности, адмін доступний в короткі терміни. Частина наповнення інстансу, як не помиляюся, під крилом @qugalet, спрямовую відгуки вище йому.Щодо обмеження по видивам, я вірю, що це той обсяг, який адмін побачив доцільним для більшости користувачів. В кінці кінців, це платформа під контролем небайдужого адміна, не мультимільярдної корпорації, а відеохостинґи це дорого. У разі чого, @Shizanit може підняти обмеження індивідуально, якщо в цьому є смисл і це не шкодить можливостям сервера.
(DIR) Post #AlVDJYIv3T5RkYfhrc by qugalet@pl.m0e.space
2024-08-30T19:36:40.709491Z
0 likes, 0 repeats
@noctilua @Shizanit я лінива жопа, треба перенести нарешті зі старого сервера (якщо воно взагалі збереглось)
(DIR) Post #AlVDRivjQon11Siqbw by qugalet@pl.m0e.space
2024-08-30T19:38:14.268062Z
0 likes, 0 repeats
@noctilua @Shizanit з приводу акаунтів - напиши в лс, які тебе турбують і ти їх репортив, бо я ніби банив, але можливо стався peertube moment
(DIR) Post #AlVE0VCyRPdgbHN3oW by Shizanit@soc.ua-fediland.de
2024-08-30T19:43:47Z
1 likes, 0 repeats
@qugalet @noctilua хм, там був репорт як на відео і їх ніби видалив або піртуб фіча™
(DIR) Post #AlVE5YWzVwd8M08xyC by Shizanit@soc.ua-fediland.de
2024-08-30T19:45:14Z
1 likes, 0 repeats
@qugalet @noctilua та напишем з нуля, в мене зараз часу нуль тому не робив, головне що лагодив серверку