Post AkNcMYE8h9pIAVlesK by mgorny@pol.social
 (DIR) More posts by mgorny@pol.social
 (DIR) Post #AkNcMYE8h9pIAVlesK by mgorny@pol.social
       2024-07-28T05:45:09Z

1 likes, 0 repeats

Gorączka to dobra fabryka głupich snów.Dziś śniło mi się, że chciałem obejrzeć jakiś serial w telewizji naziemnej (cóż za chory pomysł!). Poszedłem więc na górę, do dawnego pokoju, w którym stał stary, kineskopowy telewizor (mój dawny Trinitron!). Załączyłem go z obawą, czy w ogóle będzie działał — moim oczom ukazał się "śnieg"."Trzeba podłączyć antenę", pomyślałem. Mój mózg zasugerował, że tu i tak nie sięgnę przewodem antenowym, a poza tym lepiej przenieść go do sąsiednego pokoju, gdzie jest więcej światła. Zanim jednak się za to zabrałem, zauważyłem, że w sąsiednim pokoju jest już nowszy telewizor LCD.Do jakiego wniosku więc doszedł mój mózg? Oczywiście, żeby podłączyć antenę do starego telewizora, i wyjście sygnału z niego podłączyć do nowego, żeby oglądać na tym nowym. Nie pytajcie mnie, po co telewizorowi byłoby *wyjście* wideo.Ostatecznie jednak załączyłem nowy telewizor i dotarło do mnie, że mogę na nim bezpośrednio obejrzeć. Okazało się jednak, że serialu nie obejrzałem, bo zamiast niego była transmisja z olimpiady!Dopiero po przebudzeniu do mnie dotarło, że przecież już nie ma analogowego sygnału.#sny