Post AkBLJme6bFpotwUMFs by NetworkManager@fosstodon.org
(DIR) More posts by NetworkManager@fosstodon.org
(DIR) Post #AkBLJlKvT4tmqAVWim by kayla_eilhart@witter.cz
2024-07-21T22:11:16Z
0 likes, 0 repeats
Vyznání lásky k linuxu od @jakubzelenka mi upřímně přišlo jako cringe a musela jsem přes konzoli promazat CSS/js, abych to zvládla přečíst.Ale na druhou stranu, ano, i já chovám city k linuxu. Miluju ten klid. Miluju, že zhruba vím, co všechno mi tam běží, proč a že se dokonce můžu podívat na zdrojáky, když mi něco nefunguje.Používám linux přes dvacet let a jako první věc jsem z něj uměla udělat router, zbytek přišel až pak. Umím adminovat Win i Mac, ale linux je proti nim můj klid a jistota.
(DIR) Post #AkBLJme6bFpotwUMFs by NetworkManager@fosstodon.org
2024-07-22T07:17:27Z
1 likes, 0 repeats
@kayla_eilhart @jakubzelenka "podívat na zdrojáky, když mi něco nefunguje"porad nefunguje, a zdrojaky zlozite:(
(DIR) Post #AkBLJnWLLbDhc9rfnM by kayla_eilhart@witter.cz
2024-07-21T22:11:29Z
0 likes, 0 repeats
Jsem strašně ráda za to, kam se linux za posledních dvacet let posunul, co má za schopnosti - ale přitom zůstává opticky takový skromný a pochopitelný. Nenutí mi reklamy, není v něm bloatware, uživatelské rozhraní mám stejné teď, jako před deseti lety, jen je trochu hezčí a rychlejší. Dokonce bych si do něj mohla nacpat i AI prvky, ale striktně za vlastních podmínek.Ok, asi jsem cringe jak Jakub, za chvíli začnu citovat hostnames svých lásek.Původní post Jakuba zde: https://mastodon.social/@jakubzelenka/112795520597964426.