Post Ahbx9QjMmLfNnBkUXg by xChaos@f.cz
 (DIR) More posts by xChaos@f.cz
 (DIR) Post #Ahbx9MexulllANev7w by lepapierblanc@mastodonczech.cz
       2024-05-05T21:11:27Z

0 likes, 0 repeats

Další víkend s pokusem udělat z linuxového notebooku použitelný stroj… tovární OS je ubuntu s kde a sere se to naprosto neuvěřitelně. Dnes jsem zlikvidoval Baloo, který padá na parsování mobi souborů 🤦‍♂️ a vezme s sebou i kurzor myši. 🤷🏻‍♂️Myslel jsem si, že nejsem moc zhýčkaný, ale tohle je horší než W11. Příští notebook mu koupím Apple a hotovo.

(DIR) Post #Ahbx9NovbDKglZKOIK by jk@mastodonczech.cz
       2024-05-06T08:48:55Z

0 likes, 0 repeats

@lepapierblanc to je pracovní anebo soukromý laptop? Dát ještě Linuxu šanci třeba změnou distribuce? Já jedu na pracovním Win11 s MS cloudem a pro to co dělám spokojenost. Soukromě Chromebook a Android od Google  a taky spokojenost. Jen vzhledem k soukromí víc a víc přemýšlím o přechodu na svobodnou alternativu Linux / Nextcloud.

(DIR) Post #Ahbx9OytHetcMkzrSi by lepapierblanc@mastodonczech.cz
       2024-05-06T09:08:35Z

0 likes, 0 repeats

@jk Hardware je podporován pouze na oficiální distribuci prodejce. Je to rozbité na úrovni KDE, nikoliv distribuce. Plus třeba fingerprint sensor nemá linuxový driver vůbec (linuxový(!) notebook 🤦‍♂️).Prostě velké špatné z hlediska UX. Zas tak moc se to za těch 20 let, kdy jsem ze SuSE přešel na mac, nezměnilo. 🥴

(DIR) Post #Ahbx9PvNmBgTIAMZdI by jk@mastodonczech.cz
       2024-05-06T09:13:32Z

0 likes, 0 repeats

@lepapierblanc škoda, to nerad čtu. S Linuxem koketuju už taky lehce přes dvacet let, ale úplně přejít jsem zatím nikdy nedokázal. IT mám jen jako koníček, takže spousta věcí je nad mé síly. Aktuálně používám Debian ve virtualizaci na Chromebooku pro věci, co nativně Chrome OS neumí a společně to funguje k mé spokojenosti 🙂

(DIR) Post #Ahbx9QjMmLfNnBkUXg by xChaos@f.cz
       2024-05-06T09:56:31Z

0 likes, 0 repeats

@jk @lepapierblanc a to se neprodává linuxový notebook, na který by šlo dát jakoukikiv distribuci?Já obecně pozuruju úpadek desktopů pro Linux. Třeba z Maté mi sebrali indikátor klávesnice a tak...

(DIR) Post #Ahbx9RRK8upPzWJb3g by johnny@chatsubo.cbrpnk.dev
       2024-05-06T10:10:07.838Z

0 likes, 0 repeats

@xChaos@f.cz @jk@mastodonczech.cz Není spíš známka úpadku to, že si tam tu ikonku nepřidáš ručně zpátky? :D Osobně jsem si už dávno zvyknul na to, že GNOME musím každej update ručně fixovat.@lepapierblanc@mastodonczech.cz

(DIR) Post #AhbzjxTCjRdXfHjcfo by lepapierblanc@mastodonczech.cz
       2024-05-06T10:29:52Z

0 likes, 0 repeats

@johnny Jakožecože? Fixovat po každém update?Po té, co 25+ let poslouchám o „rok linuxového desktopu“? 🥺@xChaos @jk

(DIR) Post #AhbzjyZcd4Mf5TkGJc by johnny@chatsubo.cbrpnk.dev
       2024-05-06T10:39:12.302Z

0 likes, 0 repeats

@lepapierblanc@mastodonczech.czNe, to jsou radosti a strasti desktop moddera. Fakt by mě nebavilo používat něco, co je tak, jak to vyjelo z master větve :)Normální lidi to mají možná jinak. Nejsem úplně běžnej uživatel. Btw, "Rok linuxového desktopu" je bullshit od samýho začátku.@xChaos@f.cz @jk@mastodonczech.cz