Post AhJYCPNEnBkXRvr1LU by czerv@mastodon.social
 (DIR) More posts by czerv@mastodon.social
 (DIR) Post #AhJYCMmIRZ0nOmYUUK by czerv@mastodon.social
       2024-04-26T20:27:28Z

0 likes, 0 repeats

Právě vydali React 18.3.0! Víte, co to znamená? React 19 bude brzy! Ach já jsem tak šťastný 🥹(Osm minut na to vydali React 18.3.1. Dneska je těch věcí, co se dějou za osm minut, nějak hodně.)

(DIR) Post #AhJYCNOEAXLxIQImbw by johnny@chatsubo.cbrpnk.dev
       2024-04-26T20:36:12.273Z

0 likes, 0 repeats

@czerv@mastodon.social Vitejte v neuveritelnem svete frontendu, kde zitra znamena vcera!

(DIR) Post #AhJYCNgJ5JoaCUlDn6 by czerv@mastodon.social
       2024-04-26T20:37:00Z

0 likes, 0 repeats

@johnny Taky reakťák? 😍

(DIR) Post #AhJYCNz5xSqN8lYE4m by johnny@chatsubo.cbrpnk.dev
       2024-04-26T20:45:03.473Z

0 likes, 0 repeats

@czerv@mastodon.social Nikolivek, ja jsem vernej uz skoro osm let Vue o kterym se mi posledni dobou i zda.Tyhle divociny s release verzema zname nejspis vsichni. Ale jenom ve frontendovem svete vznika kazdy den novy framework nebo knihovna.

(DIR) Post #AhJYCOMUYTYiJKUuXo by zechy@mastodonczech.cz
       2024-04-26T21:12:29Z

0 likes, 0 repeats

@johnny @czerv občas musím sáhnout i na react... JavaScript je nástroj ďáblův 😁

(DIR) Post #AhJYCOghLLipJzx32W by czerv@mastodon.social
       2024-04-26T21:43:28Z

0 likes, 0 repeats

@zechy @johnny Jako že pokušení je silné? 😈

(DIR) Post #AhJYCP1G6uAWLlZT5U by zechy@mastodonczech.cz
       2024-04-26T21:58:23Z

0 likes, 0 repeats

@czerv @johnny radši se nechám ukřižovat než v tom běžné fungovat 😂 JS znám od vanily, přes jQuery apod. Dělal jsem v tom aplikace, hry rocnikovky...Ten jazyk je nehorázný nesmysl 😁

(DIR) Post #AhJYCPNEnBkXRvr1LU by czerv@mastodon.social
       2024-04-26T22:00:32Z

0 likes, 0 repeats

@zechy @johnny Mně se v něm píše dobře. V TypeScriptu a s Reactem samozřejmě 😁

(DIR) Post #AhJYCPqf1nHkvBcWCu by zechy@mastodonczech.cz
       2024-04-26T22:04:47Z

0 likes, 0 repeats

@czerv @johnny typescript to dělá příjemnější do doby než si uvedomis, že je za tím nakonec ten braindead JS 😆React mi je aspoň trochu blízký tím, že se dá psát component model, OOP a obecně to dokáže připomenout pokročilejší jazyk.A pak potřebuješ vyřešit nějaký problém, jako jsou efekty, hooky apod. Nesmysly a zjistis, že nikdo to vlastně neřeší v komponentách, ale všichni ve funkcích... 😀A to mě pak berou všichni čerti!

(DIR) Post #AhJYCQRAq2UakQhg7U by czerv@mastodon.social
       2024-04-26T22:13:17Z

0 likes, 0 repeats

@zechy @johnny No dneska už se dělá React čistě funkcionálně, třídy se úplně opustily. I like 🤩😁

(DIR) Post #AhJYCQw0zNA8I58JBw by zechy@mastodonczech.cz
       2024-04-26T22:15:53Z

0 likes, 0 repeats

@czerv @johnny já jsem objektově vyučený... Z rozbitého PHP přes javu až na C# 😀 A i když jsem to trochu přijal v nextovem app routeru, že pages jsou funkce. Furt si nedokážu představit vystavení komplexnějšího reseni bez objektů 😀

(DIR) Post #AhJYCRDNwn3b9xGBGa by johnny@chatsubo.cbrpnk.dev
       2024-04-26T23:02:51.247Z

0 likes, 0 repeats

@zechy@mastodonczech.cz V tom je ale vyhoda javascriptu, ze je multiparadigmaticky. Misto jednoho predepsaneho codestylu si muzes vybrat, co ti pro dany use case bude vyhovovat vic. Na frontendu chces mit pure funkce, tak si vyberes framework a jedes. Na backendu cekas treba opravdu hodne logiky, tak si tam das OOP framework a nic ti nebrani pouzivat class-styled zapis. Ten jazyk je takovej programatorskej svycarak. Udelas si s nim cokoliv za zlomek casu, co by ses ucil na novem jazyku. Pro male a stredni projekty je to v cajku. U vetsich priberes klidne i ten pitomej Typescript, jenom musis pocitat s tim, ze na konci ti vypadne stejne minifikovana nebo prelozena ES5 do jinyho jazyka. Coz je ve vysledku neco jako takovej ten igelitovej pytlik na dalkovy ovladani. Neni to k nicemu extra moc dobry, ale je to prej hezky ho tam mit.@czerv@mastodon.social

(DIR) Post #AhJYCRXwiLVIBisbJY by zechy@mastodonczech.cz
       2024-04-26T23:07:46Z

0 likes, 0 repeats

@johnny @czerv jo, js podporuje kde co, ale když hledáš jak něco pokročilejšího udělat v přístupu oop, zjistíš, že jsi asi jedinej magor... 😄

(DIR) Post #AhJYCRrRXr6FAC0Ahk by vitex@f.cz
       2024-04-27T04:09:30Z

0 likes, 0 repeats

@zechy @johnny @czerv no to sou zase debaty tohle ...Vnímám, že nazrál čas na nový programovací jazyk, ktery povstane na haldách mrtvol předchůdců a vyřeší všechny naše problémy.

(DIR) Post #AhJYCSK9p64IbFR6Se by zechy@mastodonczech.cz
       2024-04-27T10:03:14Z

0 likes, 0 repeats

@vitex @johnny @czerv Za chvilku za nás bude programovat přece AI, takže nám to pak může být jedno v čem funguje 😆

(DIR) Post #AhJYCSpLx71QA0215M by johnny@chatsubo.cbrpnk.dev
       2024-04-27T13:05:42.821Z

0 likes, 0 repeats

@zechy@mastodonczech.czZ toho jsem mírně řečeno nervózní. Zvlášť, když vidím, jak fungujou free modely. V rukou nepoučeného prasiče kódu nebo úplného laika to je ideální scénář pro katastrofu.Kdo by si platil lepší model, když ta free verze funguje taky, že jo?@vitex@f.cz @czerv@mastodon.social