Post AdfkudCobNXXkiIKpc by chlopmarcin@101010.pl
(DIR) More posts by chlopmarcin@101010.pl
(DIR) Post #AdfkudCobNXXkiIKpc by chlopmarcin@101010.pl
2024-01-09T14:43:31Z
0 likes, 0 repeats
Polecam ten wywiad osobom, które lubią słuchać rzeczy, z którymi się nie zawsze zgadzają. 👇 💡 Zazdroszczę Marcinowi Giełzakowi pewności siebie w mówieniu rzeczy bardzo niepopularnych, za które nie dają orderów ani na lewicy, ani na pawicy. Nowy wywiad jest przykładem takiej postawy: kontrowersyjne ale solidnie uargumentowane tezy dotyczące liberalizmu, komunizmu, związków partnerskich itd. Polecam: https://invidious.baczek.me/watch?v=QQVCueoBIcc#Giełzak #MarcinGiełzak #DLR #DwieLeweRęce #KlubJagielloński #wywiad #podcast #audycja #doSłuchania #pewnośćSiebie
(DIR) Post #AdflnB1l4ODkHn8G8W by radmen@101010.pl
2024-01-09T14:53:20Z
0 likes, 0 repeats
@chlopmarcin nie wiem czy słuchasz podcastu Dwie Lewe Ręce (po tagach wnoszę, że tak), ale mnie zawsze zaskakuje, że ci dwaj to potrafią gadać przez dwie godziny i nie robić żadnej (wg. nich) edycji materiału, który publikują.
(DIR) Post #Adfm8Lces9IxEAUFns by chlopmarcin@101010.pl
2024-01-09T14:57:13Z
0 likes, 0 repeats
@radmen To jest pewnie kwestia: (A) doświadczenia w wystąpieniach publicznych, (B) umiejętności skupienia się na czas nagrania, (C) wystarczającego dystansu do siebie, żeby zignorować chęć wycięcia drobnych potknięć. Tak, słucham DLR. Trochę dziwię się, że tak mało mówi się o tym w polskim #Fediwersum.
(DIR) Post #AdfolDLRmXaml065vk by radmen@101010.pl
2024-01-09T15:26:39Z
0 likes, 0 repeats
@chlopmarcin mówi się o nich mało, bo z tego, co czytałem, oni są dość kontrowersyjni.Giełzakowi przypisuje się poglądy faszyzujące (lub coś w tym stylu). Nie mówiąc o tym, że ma czelność dyskutować w Klubie Jagielońskim. Natomiast Dymek był oskarżony o mobbing. Niczego mu nie udowodniono, ale zrobiła się spora nagonka na jego osobę (próbowano go skancelować). Sami o sobie mówią, że są personami non-grata w niektórych redakcjach.Dość kuriozalny był ich wywiad z kandydatem na posła Dehnelem. Właśnie tam poruszono wątek problemów Dymka, który się dopytywał czy jemu również należy się sprawiedliwość za prześladowanie. Dehnel zbywał go tylko jak mógł twierdząc, że to nie było nic poważnego (tak mniej więcej to pamiętam).Lubię ich słuchać, bo mam wrażenie, że to w końcu nie jest ta lewica, która ledwo styka się z rzeczywistością. Ich poglądy na pewno będą triggerować ultrasów.
(DIR) Post #AdfqUKNsYaVHZfJJDs by chlopmarcin@101010.pl
2024-01-09T15:46:00Z
0 likes, 0 repeats
@radmen Dzięki za wyjaśnienie. Nie znałem tych okoliczności. Tym ciekawiej będzie się słuchało DLR.
(DIR) Post #AdgGBpXT68cfVMdV8C by dung_eater@fedi.bapril.pl
2024-01-09T17:32:06.114107Z
0 likes, 0 repeats
@radmen @chlopmarcin Mają też bardzo dużo prawackich tejków i generalnie takie z nich lewaki, jak ze Śpiewaka czy Czarzastego.
(DIR) Post #AdgGBqYvIDNegAKB2O by chlopmarcin@101010.pl
2024-01-09T20:33:58Z
0 likes, 0 repeats
@dung_eater Słyszałem kiedyś, jak w DLR mówili, że nie życzą sobie, aby ich nazywać lewakami. @radmen