Post Addv3LXKZt6H8E3lkO by qugalet@pl.m0e.space
 (DIR) More posts by qugalet@pl.m0e.space
 (DIR) Post #Adbykhes7Jkljt26IC by sichkovskyi@social.noleron.com
       2024-01-07T11:17:21Z

0 likes, 0 repeats

Я знаю, що таку думку поділятиме лише купка маргіналів, але всі оці висловлювання про "будь-яка платформа мусить мати той самий функціонал, якщо ви хочете, щоб ми туди перейшли" – нісенітниця.Панове, "комфорт" – маркетинговий інструмент, що змушує вас залишатися в екосистемі.Хочу навести дуже відомий приклад, який дотичний до будь-якої зміни звичок в умовах пожирання маркетингової інформації.Please bear with me. Я обіцяю що ця думка дотична до #stoptelegram ---Apple може і не перші, хто це викупив, але вони залишаються навіть у 2023 світовими лідерами в цьому. На нашому ринку це менш очевидно, ми майже цього не бачимо, але мене завжди дивувало як же спрацював трюк з iMessage! Це ж геніально!Apple буквально через меми просунули думку, що "синя бульбашка" – ознака нижчого положення, ніби зашкварно спілкуватися з тим, у кого немає iMessage! Це ж до біса геніально!Прикол в тому, що iMessage не те щоб якийсь повноцінний мессенджер, там дуже довго не було якогось надзвичайного функціоналу, але маркетинг Apple створив таку цікаву бульбашку, де користуватися чимось, крім iPhone в США було зашкваром серед користувачів продукції Apple, а дистанційним "детектором" був колір повідомлення в стандартному додатку "Повідомлення"Android випередив iOS за функціоналом майже одразу, як подорослішав. Вже у Android 3.x було значно більше "функціоналу", але користувачі Apple були, і досі часто є, замкненими у власному світі, де те, що вони роблять на iOS/MacOS буквально не має відповідників на Android чи "не настільки зручне"...---Припустимо, у вас зламалася клавіатура. Вам терміново потрібна заміна, але такої самої немає, її більше не випускають. Є відповідна їй модель, можливо навіть того ж виробника, що дещо відрізняється, але в цілому підходить: це ж лише клавіатура!Але розмір клавіш на ній дещо інший, деякі клавіші в інших місцях, а тому швидкість друку падає.> "ЦЯ КЛАВІАТУРА НЕ ЗРУЧНА!"...Насправді, ергономічно вони приблизно однакові та виконують однакові функції. За вийнятком наявності якихось function keys, всі клавіатури мають одну і ту саму функцію і справляються однаково добре зі своєю задачею. Але вам всеодно буде перший час незручно, бо існує вироблена роками звичка, "м'язова пам'ять".Як можна побачити, у цьому прикладі маркетингова складова відсутня взагалі. А тепер уявіть, якщо поряд з вам буде друг, який завжди "піддакує" :blobcatgiggle: Він погодиться з вами у тому, що клавіатура не зручна, що таких зручних клавіатур, як раніше, більше не роблять. Ви разом напишете відгук на 1 з 5 зірочок на якомусь сайті, будете нити про незручну клавіатуру тижнями...От в цьому і є маркетинговий геній! Геній пропаганди!---Порівняйте ці два висловлювання:> "На Украінском нєт настолько качєствєнной музикі! Мнє что, пса патрона слушать?"> "Telegram найзручніший і найвідкритіший! Нам що, у Facebook переходити?"---Я сподіваюся я доніс свою думку максимально вичерпно.Можливо, навіть станеться диво і хтось з вас сьогодні звільниться від ще одної ілюзії.#stoptelegram #blocktelegram

(DIR) Post #AdbykklMZdjDMt5pKK by sichkovskyi@social.noleron.com
       2024-01-07T11:24:43Z

0 likes, 0 repeats

Я би ще додав, що загалом наше життя було достатньо зручним ще до того, як ми винайшли прямокутники з ємнісними сенсорними екранами. Революція ери інформації також вимагає від нас певної революції свідомості.Не поверхневих побутових правил з загальною назвою "інформаційна гігієна" чи "цифровий добробут", а справжньої революції філософії, що давала би раду всьому новому, що ми дізналися про роботу наших людських мізків з моменту появи у нашому житті цілодобового щохвилинного бездротового з'єднання з всесвітньою мережею Інтернет.Хтось все ж має викупити це новітнє буття, інакше ми просто зруйнуємо цей світ через неможливість протидіяти дезінформації, власним тенденціям групуватися у бульбашки.

(DIR) Post #AdbykmQsMmWqXvWUfg by qugalet@pl.m0e.space
       2024-01-07T18:59:42.636266Z

0 likes, 0 repeats

@sichkovskyi ну супер, а як я це поясню нормісу, якому похуй? (90% моїх друзів)

(DIR) Post #AdcAZJl5plgfsdHR8y by sichkovskyi@social.noleron.com
       2024-01-07T21:11:43Z

1 likes, 0 repeats

@qugalet Не знаю, я ось цього разу нічого не пояснюю. Врешті, мене ніхто і не питав чому. Просто пишу: я планую ось це і буду ось тут.Саме тому у мене і немає друзів :KEKW:

(DIR) Post #Add1WmrITmLupmrPbk by zen@social.net.ua
       2024-01-08T01:15:56.544266Z

1 likes, 0 repeats

@qugalet в стародавні часи (початок 2000-х) ентузіасти встановлювали людям піратську віндовс разом з піратським антивірусом, і навіть не питали що ті про це думають (зручно було нормісам). Сучасна ж проблема полягає в тому, що всілякі магазини додатків навіть малюка вмовлять через рекламу встановити тг в один клік. Навіть якщо це apk-файл на лівому сайті. Тому петиція про блокування телеграму не спрацює, не спрацюють і заклики думати раціонально... Бо це не разове рішення, а постійна війна за публіку, рейтинги та гроші.Можливо, якби якась державна структура взяла б на себе відповідальність за блокування кацапського (і не тільки) непотребу на всіх рівнях, то ефект був би, але це вже буде ніщо інше, як "великий китайський фаєрвол"... До того ж, кацапи вже намагались блокувати тг, а той в свою чергу через тисячу проксі серверів на aws змушував їх стріляти собі в ногу - блокували важливі і не пов'язані з тг сайти. (Тут окремий привіт централізованим сервісам, які корисьуються послугами великих корпорацій)Тому можу запропонувати стратегію "btw, i use arch" - раз на день хоча б одній людині розповідайте чому тг - гівно. Ви для нормісів є експертом і взірцем комп'ютерної грамотності. Користуйтесь цією владою. А ще, створіть бота, який якщо не всім, то хоча б людям з поза білого списку у відповідь надсилатиме текст як з вами зв'язатись і чому ви покинули тг. Словом, створюйте незручності самі, і поширюйте інструменти, які допоможуть іншим поширити ваш досвід далі.@sichkovskyi

(DIR) Post #Addv2hv1sMI0G8q88G by tivasyk@social.net.ua
       2024-01-08T17:24:34.609144Z

1 likes, 0 repeats

@zen «телеграм — гімно» не спрацює, бо величезна кількість народу любить жерти гімно, прицмокує і нахвалює (бо це зручно, красівий пользоватєльскій інтерфейс, очєнь надбожная сістєма тощо).ось трохи довший, але потенційно дієвіший месидж:телеграм — московитське гімно, користуєшся — підтримуєш москву.@qugalet @sichkovskyi

(DIR) Post #Addv3LXKZt6H8E3lkO by qugalet@pl.m0e.space
       2024-01-08T17:27:44.930641Z

0 likes, 0 repeats

@tivasyk @zen @sichkovskyi не працює, бо всім похуй :/