Post AdcJeSfJ2twMXU6K2a by mason@f-t.net.pl
 (DIR) More posts by mason@f-t.net.pl
 (DIR) Post #AdcJeSfJ2twMXU6K2a by mason@f-t.net.pl
       2024-01-07T21:54:23Z

0 likes, 1 repeats

Dajcie mi produkt, a znajdę w nim coś, co jest mniej ergonomiczne niż mogłoby być.Wiem, wiem, przechwalam się i powyższe to nieprawda. Mimo to, co kroku natykam się na coś, co mi nie pasuje.W tym przypadku #Samsung, który produkuje telefony, telewizory i słuchawki bezprzewodowe, nie wpadł jakoś na pomysł, żeby ułatwić łączenie słuchawek z TV.W teorii słuchawki bluetooth łączą się automatycznie, w praktyce - jeśli podłączacie je do różnych urządzeń - nie. I nikomu w Samsungu nie przyszło do głowy, żeby w telewizorach wyciągnąć najczęściej podłączane urządzenia gdzieś wyżej, np. pod przycisk "Source".Trzeba:1. wcisnąć miniaturowy przycisk "settings" lub przeklikać się w menu do ustawień ->2. następnie przejść do dźwięk ->3. Wyjście dźwięku ->4. Lista głośników Blooetooth ->5. i tam odnaleźć na liście słuchawki, z którymi chcemy się połączyć.Już nawet Microsoft zrobił to lepiej, bo tu wystarczy:1. kliknąć powiadomienia ->2. prawym klawiszem na bluetooth wybrać przejdź do ustawień ->3. i wybrać zapamiętane urządzenie.

(DIR) Post #Adcvo2uhRQclpFIZNY by Mateusz@101010.pl
       2024-01-08T06:01:27Z

0 likes, 0 repeats

@mason nie jestem przekonany czy to podchodzi pod ergonomię

(DIR) Post #AddnZKPTVFmPGq7lrc by mason@f-t.net.pl
       2024-01-08T16:03:51Z

0 likes, 0 repeats

@Mateusz - z naukowego punktu widzenia - absolutnie nie. Użyłem tego słowa w znaczeniu potocznym.