Post AdbdAaAjAwl5dpFSb2 by DonBahno@cztwitter.cz
(DIR) More posts by DonBahno@cztwitter.cz
(DIR) Post #AdbaIq9HMJhze7ohNY by DonBahno@cztwitter.cz
2024-01-07T11:03:41Z
0 likes, 0 repeats
Na Titaniku se vesele tančí, loď se potápí. Chybí i snaha se jakkoli změnit očekávaný vývoj, kdy příští volby vyhraje opozice. Všechno jde dobře a je to zalité sluncem. Někteří ministři jsou zralí na výměnu, vládě by to mohlo pomoci, ale smůla. Tahle vláda je asi fakt smířená s budoucí prohrou. U největší vládní strany je nejmenší snaha to zvrátit, protože tam se jen přepřáhne a složí se koalice s ANO, takže vlastně není, co ztratit. Volič má přeci paměť akvarijní rybičky, volit ODS bude zas.
(DIR) Post #AdbaIrNqlcxTTbdqjI by babaq@mastodonczech.cz
2024-01-07T12:14:55Z
0 likes, 0 repeats
@DonBahno K čemu přesně je dobrá výměna ministrů? Vláda zůstává, ideový směr vlády je stejný, politické zadání pro ministerský aparát je taky stejné. Akorát lůza může zaplesat, že "sundala" ministra - ale její vztah k vládě se nemění.
(DIR) Post #AdbaIt5UQrSalF4DOC by DonBahno@cztwitter.cz
2024-01-07T12:28:03Z
0 likes, 0 repeats
@babaq Nemyslím si, že by si tím vláda pomohla u těch, kteří ji nevolili a volit nebudou, ale mohla by si to trochu napravit u těch, kteří ji volili, ale jsou nyní zklamaní, nechtějí volit opozici, ale uvažují o tom, že nepůjdou k volbám. Některým minulým vládám ta rekonstrukce kabinetu pomohla.
(DIR) Post #AdbaIvpIFXHrFsVp3o by babaq@mastodonczech.cz
2024-01-07T12:30:08Z
0 likes, 0 repeats
@DonBahno Já jsem trošku zklamaný, ale vůbec neuvažuju, že bych nešel volit, nejsem debil. A taky vím, že výměna ministra je divadlo nevalné úrovně a nic neřeší.
(DIR) Post #AdbaIwytxIZCpy10fw by DonBahno@cztwitter.cz
2024-01-07T13:51:43Z
0 likes, 0 repeats
@babaq Pokud je ministr neschopný nebo naopak všehoschopný, případně spáchal nějaký skandál nebo je do něčeho nekalého zapleten, tak jeho výměna může pomoct. Myslím, že voliči vlády chtěli trochu něco víc než nějaké "nikdy neodstoupím" a mít možnost se vyjádřit jen u voleb a jinak mlčet. Já osobně chtěl mnohem víc než jen odstranit od moci Babiše a jeho podržtašky a nemehla.
(DIR) Post #AdbaIxugUSmtjB39k0 by babaq@mastodonczech.cz
2024-01-07T13:54:39Z
0 likes, 0 repeats
@DonBahno To jo, ale takové ministry tam teď nevidím.
(DIR) Post #AdbaIzauEy9gwPoOBs by DonBahno@cztwitter.cz
2024-01-07T14:02:21Z
0 likes, 0 repeats
@babaq Ani Blažek?
(DIR) Post #AdbaJ1JbqFVYHLjbVY by babaq@mastodonczech.cz
2024-01-07T14:14:58Z
0 likes, 0 repeats
@DonBahno Ano, Blažek... Jenže o něm se v této souvislosti nemluví :) Toho má opozice ráda. Proč asi? A důležitější otázka - kdo by přišel místo něho? Aha? Podobný šíbr z ODS, nebo máš v tomto ohledu nějaké iluze?
(DIR) Post #AdbaJ3CwnzMq9GdJOy by schmaker@schmaker.eu
2024-01-07T14:23:55Z
0 likes, 0 repeats
Dovedl bych si představit variantu (a trochu mě mrzí, že nezaznívá), jak vyfouknout vítr z plachet jak opozici, tak potěšit voliče 5K - stáhnout Šalomouna na spravedlnost. Koneckonců - rušení přebytečných ministerstev by opozice slyšela ráda, ne? 😀(ano, já vim, že to je sci-fi, ale kdo nemáme sci-fi rádi, ne? 😀 )
(DIR) Post #AdbdAaAjAwl5dpFSb2 by DonBahno@cztwitter.cz
2024-01-07T14:55:03Z
1 likes, 0 repeats
@schmaker @babaq To by bylo hezké, ale příliš velké sci-fi. Otázka je, jestli setrvání Blažka na pozici ministra spravedlnosti škodí jen ODS nebo i dalším koaličním stranám. Každopádně, jeho pozice je hodně silná. Já bych si přál jeho odvolání, ale zároveň se bojím, že jeho odvoláním padne minimálně jedna dobrá připravovaná věc. Pak by byla celá situace na x let zase zakonzervovaná a bez šance na nějaký posun a naprosto by nám ujel vlak.