Post AdaJWwxIdPJDDrink8 by radmen@101010.pl
(DIR) More posts by radmen@101010.pl
(DIR) Post #AdaJWwxIdPJDDrink8 by radmen@101010.pl
2024-01-06T22:46:56Z
0 likes, 2 repeats
Miałem dzisiaj jakąś przypadkową rozmowę z matką o pradziadku ze strony ojca. Temat dotyczący jego grobu.Przypomniałem sobie o stronce cmentarnik.net i z ciekawości sprawdziłem, czy znajdę jego grób. Znalazłem.... i nagle wlazłem do króliczej nory, bo stwierdziłem, że może w końcu czas skorzystać z tych wszystkich promocji na Geni/MyHeritage.Na Geni mam drzewko, które było składane na szybko. Bez dat, raczej same imiona i nazwiska, co by się nie zagubiło.Nie lubię interfejsu Geni, to i pomyślałem, że zrobię 🧅 deal i sprawdzę wersję trial MyHeritage. Zrobiłem import drzewka, i zacząłem sprawdzać, czy są matche.SĄ. O kurde, tego się nie spodziewałem. Jedna z gałęzi sięga aż do początków 1800 r. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że skorelowane (przez MyHeritage) dane mogą się nie zgadzać. Sprawdzając pobieżnie, wydają się prawidłowe, ale będę weryfikować (o ile zdołam).O dziwo, MyHeritage nie pozwala na łatwe włączanie tych danych do własnego drzewa. Trochę to jest skomplikowane, także testowo skorzystam z GRAMPS i tam będę pracował nad drzewem przodków (raczej nie całej rodziny).Póki jest trial, kopiuję dane, które mogą się przydać :>#genealogia
(DIR) Post #AdaJYoiQF2KkFJeYeu by 74@101010.pl
2024-01-06T23:43:29Z
0 likes, 0 repeats
@radmen pewnie zaciekawi cię konto @KimOnibyli
(DIR) Post #AdaO4pM1nl1TJJhJZ2 by radmen@101010.pl
2024-01-07T00:34:06Z
0 likes, 0 repeats
@74 Dzięki!