Post AdWlHBvlD4Iv7OR6OG by sondziabartoszcze@mastodon.social
 (DIR) More posts by sondziabartoszcze@mastodon.social
 (DIR) Post #AdWO1H0eGFtPI6AAoi by AubreyDeLosDestinos@101010.pl
       2024-01-05T02:14:36Z

0 likes, 0 repeats

No i tak to. Wyspałem się w ciągu dnia, to teraz czytam, co w innych strefach czasowych wrzucają.Dowiedziałem się między innymi, że Hamas wybudował podziemne miasto pod Gazą, do którego wejście jest w dosłownie co drugim budynku (jeżeli wierzyć Izraelowi), więc zniszczenie całej Gazy jest jedyną opcją. I przyznają się do tego w wywiadach!Dowiedziałem się również, że podczas prawnej zmiany płci, trzeba sądownie dochodzić się zmian w świadectwach pracy.

(DIR) Post #AdWlHBvlD4Iv7OR6OG by sondziabartoszcze@mastodon.social
       2024-01-05T06:35:10Z

0 likes, 0 repeats

@AubreyDeLosDestinos Nie wiem co kto dokładnie pisze, ale:- Hamas sam się chwalił swoimi tunelami długo przed wojną i w jej trakcie (wprost mówiąc, że te tunele są dla Hamasu, a nie dla ludności cywilnej)- tylko te tunele, które pokazano, to naprawdę kilometry, z infrastrukturą- nie wiem w ilu miejscach są/były wejścia do tuneli, ale pokazywano je także w domach, a odkryte wejścia do tuneli podobno szły co najmniej w setki (nie rejestruję).

(DIR) Post #AdWxtXF1clXJfNUt6G by Perysk0p@101010.pl
       2024-01-05T08:56:35Z

0 likes, 0 repeats

@AubreyDeLosDestinos jesli to prawda to niech zaleja te podziemia morską wodą i z głowy ... nikt nie ma wiele przeciw wymordowaniu bojownikow hamasu czy ajk ich tam ... na chuj bombardoiwac to co jest nad tymi tunelami?

(DIR) Post #AdX1BAJTuPefdBgDKq by AubreyDeLosDestinos@101010.pl
       2024-01-05T09:33:24Z

0 likes, 0 repeats

@sondziabartoszcze, nawet nie pisał — to był wywiad z kimś z ambasady Izraela.

(DIR) Post #AdX1Ice0yMalWeq8Tw by AubreyDeLosDestinos@101010.pl
       2024-01-05T09:34:40Z

0 likes, 0 repeats

@Perysk0p, bo może to jest dokładnie to, co chcą zrobić? Chcą się pozbyć Palestyny.