Post AdWCanRoRxYqa72chU by yb@101010.pl
 (DIR) More posts by yb@101010.pl
 (DIR) Post #AdWCanRoRxYqa72chU by yb@101010.pl
       2024-01-04T23:29:26Z

0 likes, 1 repeats

Mocno irytują sytuacje, gdy szuka się rozwiązania i ciągle tylko trafia na ścianę z pięknym napisem "niedasie". Ale to nic, bo czasem natkniemy się na kogoś, kto nam wytłumaczy, że jest to zupełnie normalne, tak powinno być, niepotrzebnie bruździmy, powinniśmy się dostosować, zmienić życie.Szukałem, czy da się w todoist uniknąć sytuacji, gdy minutę po północy zadanie staje się przeterminowane. Szczególnie w sytuacji, gdy mam zadanie powtarzające się codziennie i jeśli nie zauważę, że wybiła zmiana daty, to przypadkiem mogę ukończyć zadanie na kolejny dzień i w ten sposób zepsuć sobie plan, przegapić coś.Gdzie popełniłem błąd? Otóż..."Maybe you should consider working in the evening. I really don't consider it a bug even if you work in the night if you are completing the task after 00:00 it means it is scheduled for another day, so it is normal that the tasks go into missed tasks because it is in fact another day, there is nothing wrong about this. It is not a bug and I think they will never develop that functionality. Besides it wouldn't make sense to change when the day ends or begins that is simply called a time zone.If you don't want to change the timezone just reschedule the tasks before midnight or don't add a due date. As an alternative you could also add a label that says "Midnight" this way all tasks that you need to work during that time will be always available and will never be missed. Nevertheless, I still think it is easier to work earlier."Tak zrobię. Od dziś będę lepszym człowiekiem.<być lepszym człowiekiem>Termin: 04.01.2024Zaległe

(DIR) Post #AdWCaoGVPU6v7Kl6iO by rdrozd@101010.pl
       2024-01-05T00:06:33Z

0 likes, 0 repeats

@yb Nie pamiętam kompletnie który system umożliwia włączenie w ustawieniach takiego shiftu, że np. zadania ukończone do 02:00 liczyły się do dnia poprzedniego. Myślałem, że nawet todoist, ale tego w ustawieniach nie znalazłem. :)

(DIR) Post #AdX98euwSxEBJSW9Vw by yb@101010.pl
       2024-01-05T11:02:35Z

0 likes, 0 repeats

@rdrozd Raczej nie ma, bo szukałem i sieć też tak stwierdziła.