Post AdVL3qQr2NtGi8zlya by CTSG@101010.pl
(DIR) More posts by CTSG@101010.pl
(DIR) Post #AdVL3qQr2NtGi8zlya by CTSG@101010.pl
2024-01-04T14:06:43Z
0 likes, 0 repeats
Za chwilę minie mi miesiąc z PlayStation Portal i... używam go właściwie codziennie po kilka godzin. Mimo tego, że internet w większości kpi z urządzenia, to ja jestem bardzo zadowolony. Dlaczego?Konsolę trzymam w gabinecie, a wieczory spędzam zwykle z dziewczyną w salonie, gdzie oglądamy pierdoły ze streamingu, gadamy, ogólnie spędzamy razem czas. Jeśli chciałem dalej grać, to nie tylko musiałem nosić konsolę między pokojami (a przypominam, że port HDMI jest jednym z najbardziej zawodnych elementów PS5), ale i zajmować telewizor. Ten problem mam z głowy.Dlaczego nie sięgnąłem po Remote Play z telefonu/tabletu z dokupionym za grosze mountem urządzenia na padzie? Bo to badziewne rozwiązanie - gibkie, niewygodne, dla mnie wręcz zniechęcające. To fajna alternatywa jeśli nie mamy większego budżetu, ale jakościowo nie ma startu do dedykowanego urządzenia. Do tego wyklucza nam telefon/tablet z użytku na czas grania, a to dla mnie spory problem.Znajdą się też tacy, którzy zapytają czy nie lepiej było dopłacić do np. SteamDecka i mieć PCtowy kombajn który też odpali Remote Play. Mamy SteamDecka w domu, gra na nim głównie Magda. Nie widzę sensu brania kolejnego (bo sam prawie nie gram na PC), a robienie domowej kolejki do używania sprzętu też nie ma sensu.To 3 główne powody przez które wiedziałem, że w moim przypadku Portal się zwyczajnie sprawdzi. Jak w takim razie wypada urządzenie po miesiącu grania?Portal wydaje się duży przez obłe kształty, ale to dość lekkie i cholernie wygodne urządzenie które nie grzeje się i nie hałasuje. Minusem jest zdecydowanie bateria (średnio 3,5h pracy na pełnym naładowaniu), ale jak już pisałem, w moim setupie bez problemu mogę być nawet ciągle pod kablem. Ekran jest bardzo duży i mimo że to nie OLED, to spisuje się świetnie.W mojej sieci domowej Portal działa bez zarzutów, a opóźnienie jest niezauważalne. Zaskakująco dobrze radził sobie nawet na kiepskim intertnecie, kiedy zabrałem go na święta do rodziny.Nie zdziwię się, jeśli Portal podwoi w tym roku mój czas grania. #gry