Post AdQ04TJLPvdISp8mmm by mason@f-t.net.pl
(DIR) More posts by mason@f-t.net.pl
(DIR) Post #AdQ04TJLPvdISp8mmm by mason@f-t.net.pl
2024-01-01T23:54:51Z
0 likes, 0 repeats
W #FC24 jest sobie tryb draft, w którym losujemy skład, którym będziemy grać. I jest to jeden z najbardziej bezczelnych trybów tej gry, bo EA sprytnie tak go zrobiło, że zawsze trafimy tam jakąś mega mocną kartę.Ten diabelski tryb ma spowodować, że jak zobaczymy, jak dobrze gra się jakimś idolem, zechcemy go jakoś zdobyć (czytaj, kupować paczki za realną kasę lub polować na rynku).Tak więc cieszyłem się ze swojego składu (u góry), dopóki w drafcie nie trafiłem na jeszcze lepsze ikony :)Swoją drogą draft funkcjonował także w #NBA2k, ale 2k zrezygnowało z tego.#Giereczkowo
(DIR) Post #AdQ04UKnc0OHdcpSgy by niezbyt_serio@101010.pl
2024-01-02T00:17:59Z
0 likes, 0 repeats
@mason Mariaż gier sportowych i MtG to fenomen, którego nie rozumiem...
(DIR) Post #AdQ5Ffjo3RLlxeg6mu by mason@f-t.net.pl
2024-01-02T01:16:02Z
0 likes, 0 repeats
@niezbyt_serio - moim zdaniem to bardzo udany mariaż, chociaż nie jestem pewien czy on wywodzi się z MtGKarty ze sportowcami popularne były dużo wcześniej, a pierwsze komputerowe gry piłkarskie powstały w latach 70 i podejrzewam, że dosyć szybko ich twórcy wpadli na pomysł określania statystyk zawodników.Sam fenomen jest oczywisty, taki sam jak fenomen MtG, tylko poszerzony o popularność sportowców.
(DIR) Post #AdQXNd9YLUvayhIuvo by niezbyt_serio@101010.pl
2024-01-02T06:31:14Z
0 likes, 0 repeats
@mason Z kartami sportowców słuszna uwaga, choć ja ten temat kojarzę tylko z filmów i nie jestem pewien czy wtedy miały one statsy. Z mariażem z MtG i innymi kolekcjonerskimi karciankami to nie jest dla mnie oczywista sprawa. Może sporo ludzi uważa platformy cyfrowe za przyszłość tego gatunku, ja w tej kwestii jestem analogowym dinusiem. Kupiłeś boostrek, miałeś makulaturę w ręku...
(DIR) Post #AdQuzEXsaBI0bna9dQ by mason@f-t.net.pl
2024-01-02T10:55:44Z
0 likes, 0 repeats
@niezbyt_serio - statystyki, w sensie określenia parametrów sportowców, to raczej wymysł współczesny, natomiast na pewno nawet w latach 70 były karty, które miały na odwrocie statystyki w sensie osiągnięć sportowców (średnie i z podziałem na lata).Podejrzewam, że już wtedy grywało się tymi kartami poprzez wybieranie statystyki i wygrywał ten, kto miał lepszą. U nas na początku lat 90 w ten sposób graliśmy kartami z gum Turbo.