Post AdPHDruMq5NBQ4Z3eS by pawelszczur@pol.social
(DIR) More posts by pawelszczur@pol.social
(DIR) Post #AdPHDruMq5NBQ4Z3eS by pawelszczur@pol.social
2024-01-01T15:23:04Z
0 likes, 1 repeats
Dopiero początek roku, a w Olsztynie już drama okołowyborcza - samorządowa. W skrócie, jest jakaś mega drama wokół sztabu i organizacji WOŚP.Wychodzi na to, że mocno się lokalni politykierzy tematem zainteresowali.Przy okazji zeszło na wybory samorządowe 2024, ogłaszam więc co wieść gminna niesie.Kandydaci na prezydenta:• Piotruś Grzymowicz KWW (urzędujący prezydent),• Czesio Małkowski KWW (kiedysiejszy prezydent),• Lidusia Staroń KWW (była posłanka i senator, ma potencjał na poparcie PiS),• Robcio Szewczyk PO (przewodniczący RM),• Michałek Wypij, afiliacja nieznana, niektórzy obstawiają Sejmik Województwa z PO (były członek Porozumienia, 2 kadencję w sejmie w Zjedniczonej Prawicy),• Marcinek Możdżonek, afiliacja nieznana, spekulacje o Konfie albo PiS (moim zdaniem nierealne),• Falej / Grucela z Lewicy.(Grafika wygenerowana przez model ML)#wybory2024 #wyborysamorządowe #wyborysamorządowe2024 #kandydaci #olsztyn #warmia #polska #poland
(DIR) Post #AdPHGmiEc4DOArHQMy by 74@101010.pl
2024-01-01T15:56:00Z
0 likes, 0 repeats
@pawelszczurWyborry samorzdowwe Olsstybln
(DIR) Post #AdPUF4Yqa2D6M6P2sC by pawelszczur@pol.social
2024-01-01T18:21:19Z
0 likes, 0 repeats
@74 wiem wiem, długo z nim negocjowałem zmianę, po kilkunastu próbach się poddałem i stwierdziłem, że trudno ;)