Post AdNgUTWOs0UfFMRvsW by kawosz@pol.social
 (DIR) More posts by kawosz@pol.social
 (DIR) Post #AdNgUTWOs0UfFMRvsW by kawosz@pol.social
       2023-12-31T21:25:27Z

0 likes, 1 repeats

Jeśli chodzi o pracę, to daję sobie czas do września - jeśli będę ciągle wykonywał to samo, bez gratyfikacji ani innej formy uznania, to poszukam czegoś innego, innej pracy. Wtedy miną 3 lata, to dość sporo jak na dzisiejsze standardy rynku pracy. Rekruterzy docenią taki wpis w CV.Oczywiście ze swojej postaram się o wyniki i zaangażowanie. Jak nic z tego nie będzie, to będzie to doświadczenie dla mnie i pójdę dalej.Może kto nie chce, niech nie czyta dalej.Mam wrażenie, że jestem w takim wieku, że powinienem już coś osiągnąć. Już pozbyłem się złudzeń, że sukces dają jedynie studia i świat stoi otworem.Ale widzę w pracy ludzi, którzy mają długi staż, osiągnęli ekspercką wiedzę w swojej specjalizacji i tak tkwią. Może po części w ich pracy nie ma czegoś ekstra (o czym tu już pisałem), ale jednocześnie kierownictwo (poprzednie, na szczęście już odeszło) awansowało na kluczowe stanowiska takich błaznów - literalnie osoby niekompetentne, osoby, które okazały się mobberami (całe szczęście też już ich odprawiono).No albo porzucę wszelkie nadzieje i złudzenia i będę zwyczajnie zmieniał pracę co chwila, bo gdzieś dają większą pensję 🤷🏻‍♂️Co uważacie?