Post AdNUhBWNuIFLjbji5I by wloczykij@101010.pl
 (DIR) More posts by wloczykij@101010.pl
 (DIR) Post #AdNUhBWNuIFLjbji5I by wloczykij@101010.pl
       2023-12-31T19:17:01Z

0 likes, 0 repeats

Od kilku dni pojawiają się od psiarzy gównie prośby o nie strzelanie w Sylwestra. To ja też coś dodam od siebie, ale pewnie psiarzom się to nie spodoba.Drodzy psiarze, skoro prosicie innych, żeby nie strzelali, to postarajcie się wcielić w skrórę swoich sąsiadów, którzy muszą wysłuchiwać szczekania i wycia przez cały dzień waszych pupili i to nie przez kilka godzin raz w roku, tylko dzień w dzień od świtu do nocy. Jak ktoś kupuje mieszkaanie za kilkaset tysięcy, albo wynajmuje mieszkanie za kilka tysięcy, to chciałby odpocząc, a nie słuchać szczekania od świtu do nocy. Niestety, ale ściany nie są dźwiękoszczelne i takie szczekanie się niesie bardzo daleko. Dodatkowo, biorąc pod uwagę, że spora część psiarzy ma nierowno pod sufitem i gotowa jest Ci wydrapać oczy na samą prosbę o uciszenie psa, więc jeśli chcecie, żeby ludzie wysłuchali waszych próśb, to wy także wysłuchajcie próśb waszych sąsiadów i uciszajcie te psy i nie zostawiajcie ich na całe dnie, bo wy sobie pójdziecie, a sąsiedzi muszą wysłuchiwać tego szczekania. Sam niestety jestem obstawiony psiarzami ze wszystkich stron, więc ciężko o odpoczynek w domu.#psy #psiarze #sylwester #hałas #szczekanie

(DIR) Post #AdP32CTh8WuyNld9fM by kasiagrzeszek@101010.pl
       2024-01-01T13:16:29Z

0 likes, 1 repeats

@wloczykij dołączam do prośby plus mam jeszcze jedną, otóż uprzejmie proszę o sprzątnie z przestrzeni wspólnej,  gónwien po swoich pupilach. serio, nie ma różnicy czy to gónwo yorczka czy pitbulla...przemycone na podeszwie do domu, wali identycznie.

(DIR) Post #AdP4UGLcRUNCRknYKe by niezbyt_serio@101010.pl
       2024-01-01T13:32:45Z

0 likes, 0 repeats

@wloczykij W punkt!By nie było mam trzy koty. Jak ktoś chce niech sobie strzela. Jego kasa idzie na goffno. Druga strona medalu - niech robią to bezpiecznie, albo zamknąć za terroryzm😁.

(DIR) Post #AdP6Qgy3jBHvl0Cfmy by TCeti725@101010.pl
       2024-01-01T13:54:31Z

0 likes, 0 repeats

@wloczykij głównie chodzi o zwierzęta dziko żyjące. To one mają problem...

(DIR) Post #AdP9gunGOIVr8Ja5fk by kasiagrzeszek@101010.pl
       2024-01-01T14:31:05Z

0 likes, 0 repeats

@niezbyt_serio @wloczykij ja nie wiem czy głupota ludzka traktowana jest jako odłam terroryzmu 😉jeśli by tak było...raczej miłe ZK o zaostrzonym rygorze pękłaby w szwach 🤪

(DIR) Post #AdPAPM1iV42yKwX2Bs by wloczykij@101010.pl
       2024-01-01T14:39:07Z

0 likes, 0 repeats

@TCeti725Myślę, że zwierzęta dziko żyjące mają więcej stresu na codzień, unikając drapieżników, a nie w sylwestra.Zresztą, mi nie chodziło o same petardy, tylko o zwrócenie psiarzom uwagi na to, że ich pupile utrudniają życie swoim sąsiadom. Ciężko się skupić, albo odpocząć jak cały czas jakiś pies szczeka, albo wyje. Biorąc pod uwagę, że coraz więcej osób pracuje z domu, to takie szczekanie podczas pracy naprawdę jest stresujące.