Post AdN8Ecuum1kHJMBfxg by the_czlowiek@pol.social
(DIR) More posts by the_czlowiek@pol.social
(DIR) Post #AdN8Ecuum1kHJMBfxg by the_czlowiek@pol.social
2023-12-31T15:00:06Z
0 likes, 1 repeats
Jako, że będzie to mój ostatni wpis w tym roku, postanowiłem zebrać kilka moich myśli w jedno, starałem się je ułożyć w kolejności od tych, które mogą Was najbardziej zainteresować, kończąc na wątkach dla wybranych (🥴):RZECZ 1: Chciałbym wam wszystkim życzyć wszystkiego najlepszego w roku 2024. Obecny rok był dla mnie nienajgorszy (mam nadzieję że dla was również), ale oczywiście mam szczerą nadzieję, że kolejny będzie dla nas wszystkich jeszcze lepszy.RZECZ 2: #FediWybieraFilm wraca w następny poniedziałek, czyli już jutro. Ponieważ po tym wpisie nie wejdę już w tym roku na Masto, wszystkie głosowania, które mają skończyć się dziś, podbiję wcześniej.RZECZ 3: W 2023 obejrzałem 203 filmy (a dziś postaram się, by wynik ten wyniósł jeszcze 204. Jako iż obejrzałem śmiesznie małą liczbę tegorocznych premier, zamiast dzielić się moją topką filmów z 2023, dzielę się moją listą najlepszych filmów obejrzanych w tym roku. Sporo klasyki, w tym filmów niemych (dziękuję studia filmoznawcze za zmuszenie mnie do ich oglądania), trochę nowszych filmów (choć nie załapało się nic z tego roku), kilka rewatchy (muszę kiedyś napisać coś więcej o telewizyjnej "Kuracji" Smarzowskiego, bo zdecydowanie zasługuje na szerszy rozgłos). Nie przywiązujcie się do miejsc, bo są losowe i podstawione przez Letterboxd - generalnie szanuję w równym stopniu pozycje z równą ilością gwiazdek.RZECZ 4: Do zobaczenia w 2024!
(DIR) Post #AdN8EdjFks0lpTjsQK by tomgwynplaine@101010.pl
2023-12-31T15:05:19Z
0 likes, 0 repeats
@the_czlowiek Film balkonowy - bardzo fajna rzecz ❤️