Post AdEQj7o40cLOQ8nf0a by Przemek@lewacki.space
 (DIR) More posts by Przemek@lewacki.space
 (DIR) Post #AdE1DsgBhfArfq7ZHk by krpolityczna@quitter.pl
       2023-12-27T05:32:05Z

0 likes, 0 repeats

„1670”: Szkło kontaktowe dla trzydziestolatkówhttps://krytykapolityczna.pl/kultura/film/1670-szklo-kontaktowe-dla-trzydziestolatkow-recenzja/

(DIR) Post #AdE4oyRDYVvq6vUvJY by adam_von_sonntag@chaos.social
       2023-12-27T06:11:31Z

0 likes, 0 repeats

@krpolityczna mi sę dowcip z papieżem podobał. A na to że ten sam aktor nie zwróciłem uwagi. Artykuł przeczytam do końca jak skończę oglądać serial. Boję dię spoilerów

(DIR) Post #AdEQj7o40cLOQ8nf0a by Przemek@lewacki.space
       2023-12-27T10:14:16Z

0 likes, 0 repeats

@krpolityczna Pan Fejfer wchodzi w buty starego, zgorzkniałego marudy: "to już było. Widziałem. Znowu to samo!".Z jednym w tej recenzji się zgodzę: to jest serial, który powstał o 20 lat za późno [ale i wtedy: "LCMP? BYŁO!"].Ale (chcemy tego, czy nie) żyjemy w kraju kulturowo wtórnym (i zacofanym), więc i nasze (Polaków) poczucie humoru goni w piętkę.P.S.Czytam ASZdziennik czasami i widzę reakcje - nasza klasa "inteligencka" często też mija się z dowcipem.

(DIR) Post #AdEQjADf2Q0Xu6n8BU by Przemek@lewacki.space
       2023-12-27T10:19:12Z

0 likes, 0 repeats

@krpolityczna ...czego dowodem jest ubranie przez pana Fejfera Jana Pawła Adamczewskiego we wąsatego wuja z wesela.A Jan Paweł (przyznaję: spóźnione o 20 lat, ale jako pierwsze, to jednak śmieszne) jest po prostu naszą narodową elitą [nie, że przestaje być "wąsatym wujem z wesela"]. Jeśli inteligent śmieje się z niego jako z kogoś głupiego i gorszego od siebie, to nie rozumie z czego się właściwie śmieje.Bo to właśnie Jany Pawły budowały naszą ojczyznę.