Post AdBBzyPi6RExQS6Zl2 by schmaker@schmaker.eu
 (DIR) More posts by schmaker@schmaker.eu
 (DIR) Post #AdB8GpDp8BVE1ZKE5Y by Yamato@mastodonczech.cz
       2023-12-25T18:58:48Z

0 likes, 0 repeats

Koupil jsem Attilovi k vánocům telefon Poco C65, levný čínský bezmeg. No bezmeg - nevím, jak to ty kurvy šikmooké dělají, ale kvalitou zpracování, odladěním i výkonem působí jak 2-3 x dražší přístroj. Dobře ty, Mao 👍

(DIR) Post #AdB8Gq0ODcLoSC30mu by sazy@mastodonczech.cz
       2023-12-25T20:00:37Z

0 likes, 0 repeats

@Yamato Mastodon umí edit. Počkám za ½ roku a za rok.

(DIR) Post #AdB8GuXrL7V4X9jnVo by schmaker@schmaker.eu
       2023-12-25T20:04:46Z

0 likes, 0 repeats

Já chápu, že máme u nás spojený slova "Čína" a "Shit", ale reálně to tak prostě neni. Bohužel pro nás.Samozřejmě pokud se nebudem bavit o ultralevných přístrojích, tam to prostě je shit z principu.Je srandovní, že třeba #Unihertz co mám je krom relativní nezničitelnosti ještě zároveň opravitelnej zatímco v #EU se o tom jenom bavíme. A když neumí náhradní díl (v mým případě ovladač hlasitosti), prostě daj slevu na novej telefon.Oni nás prostě ve velkým předbíhaj a - byť na to nejsem hrdej - cena/výkon je často o řád jinde.

(DIR) Post #AdB9dGcI3icRJQ2BWa by sazy@mastodonczech.cz
       2023-12-25T20:18:11Z

0 likes, 0 repeats

@schmaker @Yamato jak kdy a jak kdo, osobně Xiaomi never more, potřebuji něco, co vydrží fungovat <14 měsíců, kolega za 2 roky Oppo,Poco a jeden noname 🇨🇳, pak 2 roky vydržel na Samsung A (než se zbláznil do 🍎 ) a ušetřil. Opravdu mám osobní zlé zkušenosti. A ač neadoruji 🍎 bo prostě to ovládání mi nesedí, tak radši starší jabko než 🇨🇳 zabijáky vlajek.

(DIR) Post #AdB9dHToqhR9zR4vxY by schmaker@schmaker.eu
       2023-12-25T20:22:32Z

0 likes, 0 repeats

@sazy Xiaomi jsem neměl, ale v okolí spousta Číňanů proběhla (bez problémů) a já od BlackBerry přešel taky na Číňana - nebylo zbytí, když EU i USA přestala designovat cokoliv kromě placek. Musím říct, že jsem s Číňanem víc, než spokojenej (a to jsem největší ničitel telefonů ever)

(DIR) Post #AdBBzwz5PwLizadncW by sazy@mastodonczech.cz
       2023-12-25T20:34:22Z

0 likes, 0 repeats

@schmaker a jak často měníš telefon? Všichni jsme byli rok spokojenost, pak se to začalo sypat. Byť je cena mnohdy až směšná, nechci měnit telefon hned po záruce. Pravda, kolega má noname kopii CAT a po 5-6 letech řeší změnu, bo vychodil micro USB.

(DIR) Post #AdBBzyPi6RExQS6Zl2 by schmaker@schmaker.eu
       2023-12-25T20:49:30Z

0 likes, 0 repeats

@sazy +- dva roky, vždycky ho mechanicky zničim. Fun fact - nikdy mi na ničem nepraskl displej 😁Dřív jsem to řešil koupí "ojetiny", protože spousta lidí nejsou takový prasata jako já a ty telefony jim vydrží roky jako nový. Díky Číňanovi už si můžu dovolit i novej 😀

(DIR) Post #AdBGMhjEhfDE9fKg2C by sazy@mastodonczech.cz
       2023-12-25T21:24:10Z

0 likes, 0 repeats

@schmaker tak to jo, přidám osobní tip: mi hodně šetří kombinace sluchátka a hodinky, kdy nemusím manipulovat s telefonem. A pouzdro, ne kapsa.

(DIR) Post #AdBGMiYdcYKSj5Nj9c by schmaker@schmaker.eu
       2023-12-25T21:38:45Z

0 likes, 0 repeats

@sazy Dík za tipJá už jsem se s krátkým poločasem rozpadu v mý kapse celkem smířil. Mám děravý ruce a tak to prostě padá 😁

(DIR) Post #AdC5OO9VYNw7gKBJ9U by sazy@mastodonczech.cz
       2023-12-25T22:24:04Z

1 likes, 0 repeats

@schmaker mi hodně pomohlo, že na ruce vidím, kdo volá a jde to odložit či odmítnout s SMS. Pak se dají vyřídit hovory v klidu. Se sluchátkam v uších se podle hodinek taky dá rozhodnout,zda hovor přijmout. Čím méně telefon v ruce, tím menší šance jeho úrazu. Nejsem upe nejšikovnější 😉