Post Ad4d3UfZyCBozSi9bc by bmalkow@101010.pl
 (DIR) More posts by bmalkow@101010.pl
 (DIR) Post #Ad4d3UfZyCBozSi9bc by bmalkow@101010.pl
       2023-12-22T16:51:05Z

0 likes, 1 repeats

Zaniedbałem uzupełnienie zapasów #herbata więc kupiłem sobie na szybko w popularnej sieciówce w centrum handlowym Lapsang Suochong i bliżej niezidentyfikowanego Oolunga. To był błąd miesiąca! Lapsang okazał się być obornikiem z potężną dawką aromatu wędzarniczego, żeby ukryć... wszystko.Oolung zaś smakuje jakby był z dodatkiem zmielonych gałęzi. Ma smaki i aromaty, które dotychczas czułem tylko w yerbie, i których, w sumie nie lubię.Wnioski z eksperymentu: unikać eksperymentów.

(DIR) Post #Ad4ieFUbrMkEPBvSoi by Bopson@pol.social
       2023-12-22T17:53:49Z

0 likes, 0 repeats

@bmalkow u mnie w galerii otworzył się jakis nowy punkt herbaciany. Emocje wzięły górę. Pomyślałem, fajnie, nie jakąś sieciowka jak czas na herbatę, może coś ciekawego. Już oglądając susz i go wahając z tyłu głowy miałem "ten sam dostawca, pewnie pomimo że to nie sieciowka to i tak biorą od dostawców właśnie typu czas na herbatę" oni chyba mają nawet ofertę hurtowa dla innych punktów z herbatami. No ale sama chęć spróbowania nowego punktu wygrała, gdzieś próbowałem stłumić to że już się zawiodłem. Jeszcze chwilę rozmawiałem z panią upewniła mnie że to nie sieciowka ale nie wie skąd biorą dostawy. Ja po spróbowaniu na 99% obstawiam że to jednak dostawy z sieciowki więc tylko szyld jest inny. Czas na herbatę nie jest najgorszy w porównaniu z herbatami z marketów ale płacąc 40zl/100g to jednak wolę coś przez internet zamówić.