Post AcP2JpfMFbe3tkiRoO by owiecc@en.osm.town
 (DIR) More posts by owiecc@en.osm.town
 (DIR) Post #AcOwXMckQSqq9fZ2dk by niebezpiecznik@mastodon.cloud
       2023-12-02T14:11:34Z

0 likes, 1 repeats

Jak na 3 różne sposoby można lokalizować swoje dzieci? Tu opisujemy każdy z nich: https://niebezpiecznik.pl/post/jak-namierzyc-lokalizacje-swojego-dziecka/⚠️ Przekażcie znajomym rodzicom i pamiętajcie, że te same techniki można zastosować także do lokalizowania starszych osób.PS. W tekście tłumaczymy też dlaczego warto nauczyć dziecko kontaktu z numerem 112 -- połączenie z dyspozytorem (a nie rodzicem) ma kilka przewag, które mogą być pomocne w niektórych sytuacjach.

(DIR) Post #AcOyTadWaMVcMdFuj2 by realkrzysiek@pol.social
       2023-12-02T14:33:17Z

0 likes, 0 repeats

@niebezpiecznik Ja jednak bym się kilka razy zastanowił. Dzieci nie chcą być śledzone, bo kiedy się zorientują, stracimy z nimi kontakt, jakby dwa razy.

(DIR) Post #AcP1czT7vdiFqgZB0C by niebezpiecznik@mastodon.cloud
       2023-12-02T15:08:38Z

0 likes, 0 repeats

@realkrzysiek włączenie udostępniania lokalizacji powinno być poprzedzone rozmową z dzieckiem. każde udostępnianie lokalizacji to także dobry powód do rozmowy na temat prywatności, zaufania i odpowiedzialności. Trzymamy kciuki za rodziców, że potrafią to dzieciom odpowiednio wyłożyć, adresując nie tylko benefity, ale i ryzyka z tego płynące.

(DIR) Post #AcP2JpfMFbe3tkiRoO by owiecc@en.osm.town
       2023-12-02T15:16:19Z

0 likes, 0 repeats

@niebezpiecznik dziecko testowe 😀

(DIR) Post #AcP7vmObMDXaWxnBHE by Oklaski@mastodon.social
       2023-12-02T16:19:08Z

0 likes, 0 repeats

@niebezpiecznik @realkrzysiek Trzeba uważać. Śledzeniem można skutecznie zepsuć relacje z pociechą.

(DIR) Post #AcQKV9Ae49CFuQr4sa by marcowojdi@mastodon.cloud
       2023-12-03T06:14:48Z

0 likes, 0 repeats

@niebezpiecznik Zastanawiałem się nad tym, gdy pierwszy telefon kupiłem córce. Ostatecznie uzgodniliśmy inny system. To ona mnie informuje gdzie idzie i o której wróci, oraz o ewentualnych zmianach planu. Budujemy tak wzajemnie zaufanie.