Post AcCPSu62v5XG8V0yEy by sp6ina@101010.pl
 (DIR) More posts by sp6ina@101010.pl
 (DIR) Post #AcCPSrOMyVPTkSZ3su by metal_runner_@pol.social
       2023-11-26T12:34:50Z

0 likes, 0 repeats

Liczyłem ze mastodon to jest oaza wolności i normalności. O ja naiwny. Sporo ludzi tutaj śmieje się z X, ale szczerze to jest tu gorzej z wolnoscią slowa i nie dziwcie sie, ze niewielu chce tu zostać na dłużej. Na X nikt nigdy nie usunął posta, tylko dlatego, że mu się nie spodobał. Mój post z rana nikogo personalnie nie atakował, był prześmiewczy nt. muzułmanów. Nie był to hejt, po prostu zwykły czarny humor.    Dziwne, że jak wrzucałem memy o chrześcijaństwie to jakoś lewacy nie mieli problemów. Bawcie się tutaj w swoim bajorku, ja wysiadam.

(DIR) Post #AcCPSsFXmnwcPNRWlc by Martha@101010.pl
       2023-11-26T12:52:20Z

0 likes, 0 repeats

@metal_runner_ o kurcze,to blokuj,ja tak mam na X. Tutaj też się trafiło ale bez porównania.

(DIR) Post #AcCPSt3sleD6vUzjEG by metal_runner_@pol.social
       2023-11-26T13:01:10Z

0 likes, 0 repeats

@Martha za dużo tu lewactwa, które wali hipokryzją na kilometr. Dla nich wolność słowa jest wtedy, gdy jebiemy tych, których nie lubimy, ale wrzuć jeden mem, który  ich zaboli, wtedy to jest zenujacy, niesmaczny i trzeba go zgłosić. Problem w tym, że administracja temu przyklaskuje. Gdyby to był tylko problem z użytkownikami poradziłbym sobie. Z administracją, która usuwa posty, bo też im się nie podobają już nie wygram. Dlatego opuszczam mastodon.

(DIR) Post #AcCPSu62v5XG8V0yEy by sp6ina@101010.pl
       2023-11-26T13:04:22Z

0 likes, 0 repeats

@metal_runner_Zmień po prostu serwer, ja na szczęście na dziesionach nie mam problemu z czarnym chumorem czy banami bo mam inne zdanie aniżeli kolorowy nurt ,😅 @Martha

(DIR) Post #AcCPo3rBpHDeUM9dEe by metal_runner_@pol.social
       2023-11-26T13:08:17Z

0 likes, 0 repeats

@sp6ina jeszcze sie zastanowię. 😉 @Martha

(DIR) Post #AcCRPucMj0wenBpi9g by SceNtriC@101010.pl
       2023-11-26T13:26:18Z

0 likes, 0 repeats

@metal_runner_ Przyznaję, że rano tylko mi to mignęło, więc nie wiem, o co jest cała chryja. Ale jako równowagę mogę powiedzieć, że mimo że pewne chrześcijańskie memy, które rankami wrzucałeś, trochę mnie bolały (zresztą raz do Ciebie kiedyś napisałem), to przez myśl nie przeszłoby mi, aby Ci pisać, abyś przestał. Ot, takie "edgy" żarty, z którymi nie muszę się zgadzać, ale mają swoich wielbicieli. Ciekawe, że do tego nikt się nie doczepił ;)

(DIR) Post #AcCS9S2XJEFxTqmyNU by metal_runner_@pol.social
       2023-11-26T13:34:34Z

0 likes, 0 repeats

@SceNtriC jako antyklerykał i ateista nabijam się z każdej religii. Nikt mi nie może zarzucić hipokryzji. Uważam, że każda religia (nie wiara) jest zła. Ale lewacy pokroju szczura są typowymi hipokrytami, co sam przyznał. Jego nie boli, że wrzucam prześmiewcze memy o Jezusie. Jego zabolało tylko, że nabijam się z muzułman. Zarzucił mi islamofobię 😂Żeby było śmiesznie on ma w profilowym flagę LGBT. Gdyby pojechał do takiego muzułmańskiego kraju to szybko poleciałby z dachu.

(DIR) Post #AcCSh7Fp61wYrQ3YKu by Skrzydlaty@pol.social
       2023-11-26T13:40:39Z

0 likes, 0 repeats

@SceNtriC @metal_runner_ ja tego nie widziałem ale jakby coś u kogoś mnie wkurzało to bym go wyciszył, (zapomniałem już jaka jest różnica pomiędzy wyciszeniem a zablokowaniem) ale nie zgłaszałbym go nigdzie. Ale są różni hipokryci którzy zgłaszają jeśli coś nie zgadza się z ich doktryną wolności słowa. Serio to nie wiedziałem, że nie można żartować z innych a tylko z katolików, ale spotkałem się często z takimi normami. Bo z krzyża można śmiać się, można robić w teatrach z nim wulgarne obrzydliwe przedstawienia i to jest sztuką ale jak cokolwiek powiedzieć napisać na muzułmanina czy żyda to nie już nie wolno bo to obraża albo stygmatyzuje. To jest po prostu pojeba….

(DIR) Post #AcCSqKSfMUUkQbSN84 by SceNtriC@101010.pl
       2023-11-26T13:42:19Z

0 likes, 0 repeats

@Skrzydlaty @metal_runner_ No właśnie pytanie, czy mem dotyczył muzułmanów jako religii, czy narodów arabskich, bo tutaj może być różnica. Mówię (a raczej piszę) - nie pamiętam, co tam było.Ale tak - równowaga jest potrzebna. Albo śmiejemy się ze wszystkich religii po równo, albo z żadnej. I tutaj osobiste podejście osoby wierzącej powinno raczej tłumaczyć nieścisłości lub  - tak jak piszesz - wyciszać sobie.