Post Ac3Pm28PVfBS94bRbc by Razemix@cztwitter.cz
 (DIR) More posts by Razemix@cztwitter.cz
 (DIR) Post #Ac2NF5DSdbuH50AKky by marekzprahy@mastodon.social
       2023-11-21T16:48:53Z

0 likes, 0 repeats

Tak mi před chvílí přišla notifikace z bakalářů, že příští pondělí bude zavřená ZŠ, zřejmě tedy “odpadnou” i zvlášť placené 2 kroužky a samozřejmě družina. Tento způsob stávky zdá se mi být poněkud nešťastným.

(DIR) Post #Ac2NFFZS8hRLC6X2QK by schmaker@schmaker.eu
       2023-11-21T16:49:51Z

0 likes, 0 repeats

A jak jinak bys chtěl stávkovat? Jasně, že to musí bolet politiky, ředitele i rodiče

(DIR) Post #Ac2QKkotgPWTQE4WNk by marekzprahy@mastodon.social
       2023-11-21T17:09:52Z

0 likes, 0 repeats

@schmaker Ředitele to u nás bolet nebude, ten tu stávku vyhlásil. Politiky to bolet nebude, do voleb daleko. Rodiče to některé bude bolet dost (mě ne, já mám manželku doma na RD). Ale bity tím budou především děti, a to mi správné nepřijde.

(DIR) Post #Ac2QKlXuz1XFfr8TYW by schmaker@schmaker.eu
       2023-11-21T17:24:16Z

0 likes, 0 repeats

Myslel jsem odporující ředitele, ale měl jsem to napsat. Politiky to samozřejmě bolí - jsem volič koalice a jsem na ně dost nasranej, že krátí prachy do školství. Z aktuálního stávkování zrovna ve školství a zdravotnictví důvodům rozumím a fandim jim

(DIR) Post #Ac2aDYIeph6W6fCG1I by sazy@mastodonczech.cz
       2023-11-21T19:15:57Z

1 likes, 0 repeats

@marekzprahy @schmaker Ze zákona ředitel stávkovat nemůže. A musí být na pracovišti. Tož by mohl aji pohlídat?! 😀

(DIR) Post #Ac3PlM55rbZhicjCbY by marekzprahy@mastodon.social
       2023-11-21T20:32:34Z

0 likes, 0 repeats

@schmaker já s 5K taky spokojen zatím nejsem, čekal jsem reformy, ale dohodnout se na něčem v 5 stranách snad ani nejde... Učitelům bych 115 (130) % prům. mzdy přál, doktorům taky, ale i policistům, úředníkům (!), vlastně všem...Jenže – stát nakynul, vyšší daně vybrat neumí, jsme ve válce a pořád léčíme kocovinu z covid "párty". Někde se ten stát zredukovat musí, a zrovna tandemy a půlené hodiny jsou na naší škole opravdu velkorysé, to za mého dětství nebylo. Je to fajn, ale stát na to nemá.

(DIR) Post #Ac3PlMxgadFARwGnhI by schmaker@schmaker.eu
       2023-11-22T04:50:59Z

0 likes, 0 repeats

@marekzprahy A to já bych v principu i spokojenej byl nebejt Blažka a plivání vlády na vlastní priority.Ve státě ale máme jen dva sektory, do kterých  lidi nechtěj a je to právě zdravotnictví a školství. Přitom ve školství potřebujem nejlepší z nejlepších, pokud nechceme, aby děti učili matláci.Ve zdravotnictví to imho není ani tolik o těch penězích, jako o těch přesčasech. Jako upřímně, pokud by mi někdo při pohovoru řekl, že za 25 netto půjdu dělat práci, kde nebudu mít víkendy, svátky, covidioti mi budou propichovat gumy a ještě budu povinně chodit 12 hodin tejdně navíc, tak jim taky řeknu #sorryjako , jste se posrali, ne?Naopak třeba u takový policie je prostor na zvýšení mezd naprosto jednoduchej .. máme jeden z největších policejních sborů ve srovnání s jinýma státama - stačí část vyhodit a bude na zvyšování pro ostatní .. a to je to, co mi u 5k chybí a teď ke konci období budou tyhle kroky dělat fakt horko těžko.

(DIR) Post #Ac3Pm28PVfBS94bRbc by Razemix@cztwitter.cz
       2023-11-21T21:17:19Z

1 likes, 0 repeats

@marekzprahy Stát nakynul, ano. Ale předně se má redukovat byrokracie a počet úředníků. Ubírání peněz ze školství je na úkor budoucnosti. To je prostě špatně.@schmaker

(DIR) Post #Ac3Pm7673dJhXOZBDc by Karel_Kosnar@mastodonczech.cz
       2023-11-21T21:47:58Z

1 likes, 0 repeats

@Razemix @marekzprahy @schmaker  hlavní je otázka, jestli chceme kvalitní vzdělání nebo ne. Nižší počet dětí v hodině/na učitele je určitě krok správným směrem. Jestli je vzdělání priorita tak by tam mělo téct taky prioritně