Post AbpXJeqOaaKPDsiaBc by grymasTysiaclecia@pol.social
 (DIR) More posts by grymasTysiaclecia@pol.social
 (DIR) Post #AbpXJeqOaaKPDsiaBc by grymasTysiaclecia@pol.social
       2023-11-15T11:56:35Z

0 likes, 0 repeats

„Spece” z WindowsCentral sugerują, że Files jest lepsze od Eksplorera. Na pewno jest to aplikacja dużo ładniejsza, ale też z powodu ograniczeń API jest też zauważalnie wolniejsza od i tak powolnego Eksploratora i to wiadomo od lat, bo po prostu tak zaprojektowano API Windowsa dla apek UWP. Co prawda na UWP postawiono już krzyż i może Files w końcu będzie mogło przyspieszyć ale to jeszcze nie czas i nie pora.

(DIR) Post #AbpXJfl7BhhM3nFsau by bobiko@pol.social
       2023-11-15T12:07:17Z

0 likes, 0 repeats

@grymasTysiaclecia  daleka droga do tego, czy powinien być Files / Eksplorator plików. Szczególnie to drugie, które bardzo mooozolnie muliło fest.. ze wrociłem do TC. a na ubuntu jest świetny (ale nie jeszcze doskonały) nautilus, któremu brakuje np. widoku dwóch kolumn .. to uzupełnia świenie Nemo z Cinnamonu. to, co bardziej mi pasuje w Nautilus / Nemo, to możliwość łączenia sie z serwerami po różnych protokołach (SFTP/FTP/Webdav/Smb etc)  bez konieczności instalowania aplikacji typu winscp, filezilla. no jest to mega wygodne :)

(DIR) Post #AbpXJgrX5KQTTzGWEi by rdrozd@101010.pl
       2023-11-15T12:14:05Z

0 likes, 0 repeats

@bobiko @grymasTysiaclecia Lata mijają, a ja dalej nie rozumiem, jak można do zarządzania plikami w Windows używać czegokolwiek innego niż Total Commander.(posiadacz wciąż działającej licencji z około 2006 roku, kupionej w Centrum Rejestracji Oprogramowania)

(DIR) Post #AbpXsd1hL5YZikgDnU by bobiko@pol.social
       2023-11-15T12:20:25Z

0 likes, 0 repeats

@rdrozd licencja nr 007 ? ;))  @grymasTysiaclecia

(DIR) Post #AbpfLbDtp0jOCn9Gvg by rdrozd@101010.pl
       2023-11-15T13:44:05Z

0 likes, 0 repeats

@bobiko @grymasTysiaclecia Oj nie, bardzo dużo się sprzedawało licencji na TC. A to były czasy, gdy policja zgarniała komputery i stwierdzała brak licencji. na takiego Winrara. :D