Post Abk3E6vGlmpkin2LsO by martinkroul@mastodonczech.cz
 (DIR) More posts by martinkroul@mastodonczech.cz
 (DIR) Post #AbjnZF0utx66X6rjDE by kayla_eilhart@witter.cz
       2023-11-12T14:07:38Z

0 likes, 0 repeats

Většinou přecházím na nové Windows až když opravdu musím (nebo když je to taková hrůza jako Windows 8 - ty jsem přeskočila, a šla rovnou ze 7 na 10).A myslím, že už konečně nazrál čas na Windows 11 - poslední update 23H2 konečně přidal pro mě důležitou feature, a to zobrazování labelů a zákaz grupování oken na liště 😄Pochopitelně budu muset pustit https://github.com/Raphire/Win11Debloat - je neuvěřitelný, jak M$ cpe do Win na jednu stranu užitečný věci (terminal, winget, WSL) a na druhou mrtě bloatware 😠

(DIR) Post #AbjnZGBEZ4wc9OhTvs by schmaker@schmaker.eu
       2023-11-12T17:45:07Z

0 likes, 0 repeats

Já nechápu tu odvahu Microsoftu udělat z Windows v podstatě malware - mezi různýma aktualizacema nám v práci skákaly všelijaký featury určený jen na to, aby nás MS dostal na Bing, do Edge případně někam jinam, kde se z nás chtěl daj dolovat data/prachy.Teď jsem si koupil Surface Book a ten mě bez MS loginu nepustil ani na plochu. Nasrat, Linux FTW 😀

(DIR) Post #AbjrLXMXfNWTIgZI4u by chick_enheart@mastodonczech.cz
       2023-11-12T18:20:11Z

0 likes, 0 repeats

@schmaker @kayla_eilhart Nedalo se to obejít ani s tím, že se při instalaci zvolí, že stroj budeš připojovat do domény?

(DIR) Post #AbjrLYMvvPQiQBl7KK by schmaker@schmaker.eu
       2023-11-12T18:27:58Z

0 likes, 0 repeats

@chick_enheart nespekuloval jsem. Ani na to otestování jsem ty Widle vůbec nespustil - ten systém je tam proto, abych já mohl pracovat. Nebude mi diktovat podmínky

(DIR) Post #Abk3E6vGlmpkin2LsO by martinkroul@mastodonczech.cz
       2023-11-12T19:42:07Z

0 likes, 0 repeats

@chick_enheart @schmaker @kayla_eilhart Při instalaci (vytváření účtu) stačí železo odpojit od internetu. Udělá pak offline účet. 🤷

(DIR) Post #Abk3EEMT73kXnAofk8 by schmaker@schmaker.eu
       2023-11-12T20:34:40Z

0 likes, 0 repeats

@martinkroul už jen to, že bych musel takhle šaškovat proto, aby mi systém dovolil se do něj přihlásit, je úplně úchylný 😁