Post Abd2OKBY8mgOUENqaG by piotrku@social.lol
(DIR) More posts by piotrku@social.lol
(DIR) Post #Abd2OKBY8mgOUENqaG by piotrku@social.lol
2023-11-09T10:46:12Z
0 likes, 0 repeats
Jaką księgarnię online polecacie z ebookami w języku angielski, ważne by nie była amazonem, oferowała ePub i oczywiście w dobrych cenach @ksiazki #ksiazki #epub
(DIR) Post #Abd2OkCrOXBDBpCGEi by rdrozd@101010.pl
2023-11-09T11:30:59Z
0 likes, 0 repeats
@piotrku @ksiazki Generalnie jeśli chodzi o angielskie e-booki, tam króluje DRM, wiec swoje księgarnie maja różne platformy - np. Kobo Books (jeśli chcesz epuba z Adobe DRM). Ewentualnie szukaj księgarni wydawców, tam często epuby/PDF bez zabezpieczeń sprzedają, tyle że ceny mogą być mało atrakcyjne.
(DIR) Post #Abd3Lx29LYrA3fQ2hk by wariat@mastodon.social
2023-11-09T11:41:48Z
0 likes, 0 repeats
@rdrozdKróluje ale lista miejsc ze zdrowymi książkami też jakaś super krótka nie jest: https://www.defectivebydesign.org/guide/ebooksSwoją drogą tam powinna być osobna sekcja z odnośnikami opisana jako „wszystkie księgarnie w Polsce”. ;-) @endDRM @piotrku @ksiazki
(DIR) Post #Abd3cIluIEMg6vcOAK by rdrozd@101010.pl
2023-11-09T11:44:47Z
0 likes, 0 repeats
@wariat @piotrku @ksiazki Warta uwagi lista (może warto żebym ją na blogu podlinkował, bo ludzie pytają czasami o te ebooki po angielsku). Tyle że większość to różne biblioteki z darmochą, platformy selfpub albo właśnie strony wydawców, którzy sprzedają bez DRM. Takich "ogólnych" księgarń bez DRM jak w Polsce Woblink, Ebookpoint czy Publio to chyba nie ma.
(DIR) Post #AbdC0GvpaJYgzICWOG by piotrku@social.lol
2023-11-09T13:18:44Z
0 likes, 0 repeats
@rdrozd @wariat @ksiazki Dzięki za wyjaśnienie, byłem przekonany że są normalne księgarnie(w sensie polskim, nie sądziłem że kiedyś to powiem) tylko ja ich nie potrafiłem znaleść. Chyba wybiorę ebooks.com tylko muszę potwierdzić że mój reader ma wsparcie DRMów lub jak ja łatwo zdjąć